Sarıkurt: “Kızmıyorum, Küsmüyorum, Bırakmıyorum!”
reklam
03 Kasım 2018

Sarıkurt: “Kızmıyorum, Küsmüyorum, Bırakmıyorum!”

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın istifasının ardından alınan karar doğrultusunda Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Ahmet Sarıkurt, 2019 yılında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri’nde Çorlu Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Atatürk Meydanı’nda düzenlenen program öncesi alana eşi Emel Şahpaz Sarıkurt, çocukları Sarp ve Kaan ile birlikte gelen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ilk olarak parti binasına geçti. Burada İlçe Örgütü Başkan Vekili Tolga Dönmezer’e adaylık başvurusu dosyasını teslim eden Sarıkurt, partililerinin yoğun sevgi gösterileri arasında alana geri döndü. Hazırlanan platformdan kendini desteklemeye gelen coşkulu kalabalığa hitap eden Sarıkurt, sergilediği kâh heyecanlı kâh duygusal tavırlarla adeta gönülleri fethetti. Muazzam bir konuşma gerçekleştiren Sarıkurt, kürsü hâkimiyetinin ne denli güçlü olduğunu da gözler önüne serdi.

BU MEMLEKETE, BORCUMUZ VAR!

Siyaset dünyası ile çocuk yaşlarda tanıştığının altını çizen Sarıkurt “Çocukluk yıllarında tanıştım siyasetle… O dönemde siyaset, benim için babanın evde olmaması demekti. Geç geldiği akşamlarda huzursuz olmak, uyuyamamak demekti. Çorlu’dan çıkıp hiçbir akrabanın dahi olmadığı zorunlu hizmetle gittiği bir şehirde, bu mücadeleyi anlamayıp itiraz ettiğimde ‘Bu memlekete borcumuz var oğlum!” demişti babam. Bu sefer de borcu anlayamamıştım. Neyin borcu ve ne borcuydu? Ortaokul ve lise yıllarımda siyaset, babanı parti binasında görmek oldu. Amcalar, teyzeler, ağabeyler, ablalar oldu. Bir ve beraber olup memleketi, şehri konuşmak oldu. Kongreler, mitingler, konvoylar oldu. Sakarya’da, Edirne’de Bulgar mezalimine karşı yapılan büyük mitinglere ailece katıldığımızda, siyaset güzel ülkemizin farklı bölgelerinden insanlarla, hangi siyasi görüşe sahip olurlarsa olsunlar, aynı amaç doğrultusunda; şehri değil, ülkeyi değil, dünyayı konuşmak, haksızlıklara karşı hep beraber tepki göstermek oldu. 1993’te ise siyaset; ülkemizin kurucusu, Cumhuriyet’imizin banisi, Büyük Taarruz’un Baş Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi.’ dediği, Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Cumhuriyet Halk Partisi demek; Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik, Laiklik, Devletçilik ve İnkılâpçılık demektir. Cumhuriyet Halk Partisi, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak demektir. Devletimizin imkânlarıyla üniversitede mühendislik okuyup iş sahibi olduktan sonra, partimizin gençlik kollarında görev aldığım dönemde, kısa dönem er olarak askerliğimi yaparken ülkemizin farklı şehirlerinden yokluklar içinde eğitimlerini tamamlayamadan gelen çocuklarımızı, askerlerimizi gördüğümde; daha ben çocukken babamın söylediği ‘Bu memlekete borcumuz var oğlum!’ sözüyle neyi kast ettiğini anladım.” dedi.

KASTEN YAPMADIĞIMIZ HİÇBİR ŞEY OLMADI!

Sarıkurt “Siyaset, partimiz ve siz değerli Cumhuriyet Halk Partili ağabeylerim, ablalarım, kardeşlerim. Desteklerinizle 9,5 yıl önce bu borcu ödeyebilmek için bir fırsat verdiniz. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu 9,5 yıl boyunca öncelikle memleketimize borcumuzu ödemek adına, sonra da bize inanan, güvenen büyüklerimizi mahcup etmemek adına, insan ayırmadan, her kapımızı çalana, anama, babama, kardeşime, eşime, çocuklarıma nasıl davranılmasını istiyorsam öyle davranarak dürüst ve çalışkan olmak gayreti içerisinde oldum. 02 Mayıs’ta, Çorlu Belediye Meclisi’nde yapılan seçimle Belediye Başkanı olarak göreve başladığım günden bu yana, Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı olduğumun her an bilincinde olarak, mahallelerimizde gerçekleştirdiğimiz halk toplantılarımızla, vatandaşlarımızla iç içe olmaya, onları dinlemeye, sorunlarına çözüm aramaya özen gösterdim. Ülkemizde bulunan bin 397 belediye içerisinde en büyük 81’inci ilçe olan Çorlu’muz; sadece bu dönem içerisinde nüfusunun yarısı kadar büyürken, yapabildiklerimiz ve yapamadıklarımız oldu. Ama hayatımızı burada tamamlayacağımıza, çocuklarımızı burada yetiştireceğimize olan inancımızla ve tüm samimiyetimizle, yapamadıklarımızı yapmak gayreti içerisinde olduk. Bu şehir için yaptıklarımız, yapamadıklarımız oldu. Ancak kasten yapmadığımız hiçbir şey olmadı. Bu şehrin 26 mahallesinde, 16 bulvarında, 217 caddesinde, bin 876 sokağında gezmiş, görmüş biri olarak parti disiplini içerisinde aday belirleme yöntemlerinden herhangi biriyle inşallah karşınıza aday olarak çıktığımda, bu göreve talip olmamın en önemli sebebi olan şehrimize Çorlu’muza yönelik hayallerimi; öyle kitaplardan alınmış kalıplaşmış cümleleri kâğıtlardan okuyarak değil, her birinin ne ifade ettiğini bilerek, inanarak, büyük bir heyecanla gözlerinizin içine bakarak anlatacağım.” diye konuştu.

TASFİYE ETMEK YERİNE, YENİLERİNİ KATMAK

Vatandaşların ve CHP seçmeninin kendisinden neler beklediğini çok iyi bildiğini ifade eden Sarıkurt “Bugün bu şehirde Cumhuriyet Halk Partisi bayrağı altında, inandığımız şekilde, özgür biçimde; hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun her yöreden vatandaşlarımızla kardeşçe ve huzur içerisinde yaşamamıza vesile olan, her zaman aynı şekilde düşünmesek de vefasızlık ve saygısızlık yapma hakkımızın olmadığına inandığım, geçmiş dönem ilçe başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Siyasetin amacı asla aynı yolda yürüdüğümüz yol arkadaşlarımızı tasfiye etmek değil, yeni yol arkadaşları ekleyerek daha büyük kalabalıklarla yürümek olmalıdır. Siyasi mücadelemizin merkezine memleketi, dünyayı benzer gözlüklerle okuyan dostlarımızı, yol arkadaşlarımızı değil, ülkemizi içinde bulunduğu zorlu şartlara sürükleyenleri koymamız gerekliliğini ise özellikle vurgulamak istiyorum. Vefasızlık ve saygısızlık yapmadan siyasetimizde yeni yüzlere, yeni zihinlere alan açılması talebini haklı ve doğru buluyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu zor şartlarda demokraside, adalette, eğitimde, sağlıkta ve ekonomide yaşanılan bütün problemlere rağmen; başarımızın birbirimizi yenmekten değil birlik ve beraberliğimizden, küçük düşünce farklılıklarımızı büyük ayrılıklara dönüştürmememizden ve milletimize inanıp, güvenerek, onları muhabbetle kucaklamaktan geçtiğine inanıyorum.” dedi.

KIZMIYORUM, KÜSMÜYORUM, BIRAKMIYORUM!

Sarıkurt, açıklamasına “Bu süre zarfında, özellikle yakın dönemde, benim olduğum kişiden çok farklı bir kişi gibi göstermek isteyenler, söylemediklerimi söylemişim gibi anlatanlar, kötü söz söyleyip, karalayanlar oldu. Beni partimizin aday belirleme yöntemlerinin herhangi birinden korkuyor gibi göstermek isteyenler oldu. Bunu hangi amaçla yaptığınızı biliyorum. Kızmıyorum, küsmüyorum, bırakmıyorum! Allah sizlere de huzur versin. Bütün bunları duyup, üzülen yakınlarım hiç endişe etmeyin, ben hala sizin tanıdığınız o Ahmet’im. Bu süreçte, inandığım bu doğruların peşinde koşarken ihmal ettiğim, bazen de bilmeden haksızlık ettiğim başta eşim ve çocuklarımdan, ailemden dost ve arkadaşlarımdan özür dilerim. Hiçbir beklentisi olmaksızın, sırf inandığı, güvendiği ve sevdiği için benimle beraber, samimiyetle yürüyen ağabeylerime, ablalarıma ve kardeşlerime gönülden teşekkür ederim. Bugün burada sizlerden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurtuluşa inanan arkadaşlarıyla beraber açmış olduğu yaşta, yani 39 yaşında genç ve tecrübeli bir adam olarak, önümüzdeki 5 yıl için şehrimizi belediye başkanı olarak, sizlerle beraber yönetmek üzere görev talep ediyorum. Özellikle adalet, ekonomi alanında ülkemizin içinde bulunduğu zorlayıcı şartlara rağmen aday olma medeni cesaretini gösteren arkadaşlarımı kutluyorum. Ellerini taşın altına koyma cesaretini gösterdikleri için tebrik ediyorum. Aday bir arkadaşımın da ifade ettiği gibi, evet bir şeyin zamanı geldi. Sen ben değil, hangi görüşten olursak olalım, şehrimiz için biz olmanın zamanı geldi. Çünkü ‘Biz’ olunca ‘Sevgi’ olur. ‘Biz’ olunca ‘Saygı’ olur. ‘Biz’ olunca ‘Birliktelik’ olur, ‘Mutluluk’ olur, ‘Umut’ olur. ‘Daha güzel bir Çorlu’ olur. Kim kime küs bilmiyorum, ama ben şehrimizi, sizleri, insanları seviyorum. Bu aday adaylığı açıklamamda, manevi desteğinizi benden esirgemeyip yanımda bulunduğunuz için hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum.” sözleri ile son verdi.

Başkan Sarıkurt konuşmasının ardından eşi Emel Şahpaz Sarıkurt ile birlikte alanı dolduran vatandaşların arasına katılarak çiçek takdim etti. 
Editör : Tuğberk Erdem
1705 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu