Afet Gönüllüleri, Sertifikalarını ve Kimliklerini Aldılar
reklam
03 Kasım 2018
Afet Gönüllüleri, Sertifikalarını ve Kimliklerini Aldılar

Afet Gönüllüleri, Sertifikalarını ve Kimliklerini Aldılar

Tekirdağ Afet Gönüllüleri (TAG) Projesi’nin ilk adımı tamamlandı. 16-22 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen eğitimlere katılarak başarılı olan 62 afet gönüllüsünün sertifika ve kimlikleri, 17 Ekim 2018 tarihinde düzenlenen törenle verildi.

Afet tehlikelerine karşı vatandaşlarımızı daha dirençli hale getirmek, onlara temel afet bilinci kültürü kazandırmak, olası bir afette işbirliğini güçlendirmek ve gerektiğinde profesyonel ekiplere destek sağlamak amacı ile hayata geçirilen Tekirdağ Afet Gönüllüleri (TAG) Projesi’nin ilk adımı tamamlandı. 16-22 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen eğitimlere katılarak başarılı olan 62 afet gönüllüsünün sertifika ve kimlikleri, 17 Ekim 2018 tarihinde düzenlenen törenle verildi.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika törenine; Tekirdağ Vali Yardımcısı Vekili Aslan Yurt, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Yılmaz, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener, Tekirdağ TRAC Şubesi Başkanı Atilla Törer, mahalle muhtarları ve AKUT Tekirdağ Temsilciliği katıldı.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan ve gönüllülük sisteminin önemine vurgu yapan Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol; yapılan çalışma ile mahalle seviyesinde toplumsal dayanışma ve işbirliğinin kuvvetlendirildiğini, böylece yardımlaşma kültürünün geliştirildiğini belirtti. Afet Gönüllü Çalışması’nın diğer ilçelerde de yaygınlaştırılarak devam edeceğini belirten Erol, tüm vatandaşları afet gönüllüsü olmaya davet etti.

Editör : Tuğberk Erdem
1456 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu