Esnaf ve Sanatkârlar Odası’ndan Kamuoyuna Duyuru!
reklam
03 Kasım 2018
Esnaf ve Sanatkârlar Odası’ndan Kamuoyuna Duyuru!

Esnaf ve Sanatkârlar Odası’ndan Kamuoyuna Duyuru!

11 Mart 2018 tarihinde yapılan genel kurulun ardından göreve gelen Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Turna ve Yönetim Kurulu Üyeleri, 7 aylık hizmet süreleri içerisinde gerçekleştirdikleri çalışmalara ilişkin basın açıklaması yaptılar.

Yapılan yazılı basın açıklamasında “11 Mart 2018 tarihinde yapılan Oda Seçimi’mizin sonrasında 12 Mart 2018 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca Oda’mızda incelemeler yapmak için gönderilen müfettiş nezaretinde, 14 Mart 2018 tarihinde 7 bin 950,64 TL borç ve 20 bin 545,85 TL nakit ile Oda Yönetimi’ni teslim alarak göreve başladık. Beyan edilen borçların dışında belli firma, kurum ve kuruluşlara 46 bin 499,42 TL daha borcumuzun olduğu tespit edilmiştir. Oda eski Genel Sekreteri Günay Avkıran’a ait iş sözleşmesi, ‘Oda kurumsal yapısını zedelemesi’ ve müfettiş raporundaki olumsuzluklar sebebi ile 4857 Sayılı İş Kanunu’nun 25/II-E Bendi hükümlerine istinaden 02 Ağustos 2018 tarihinde feshedilmiştir. Önceki Oda Başkanı’mız Sayın Feyzullah Aktepe tarafından ağaçlandırılmış olan mesire yerinin ecri misil davası ve yazışmaları devam etmektedir. Oda’mızın Yeni Dünya Sanayi Kooperatifi üyeliğinden, görülen lüzum üzerine ayrılmak için gerekli yazışmalar yapılmış olup, üyelik için yatırılan 15 bin 750,00 TL’nin tarafımıza ödeneceği Yeni Dünya Kooperatifi tarafından Oda’mıza bildirilmiştir. Oda kayıt işlemleri ve üyelerimizin ilgili makamlara verilmek üzere istedikleri evrakların temini gibi rutin işlerimiz de görev esasına uygun olarak yürütülmekte olup önceki döneme ait yapılan inceleme sonucu hazırlanan rapora istinaden adli süreç devam etmektedir. Göreve geldiğimiz gün itibariyle üyelerimizi tek tek arayarak; faaliyetlerinin devam edip etmediği, adres değişiklikleri, telefon numaraları güncellemeleri ve üye borç mutabakatları gerçekleştirilmiştir. Bununla birlikte üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek için Oda’mızla ilgili talep, öneri ve şikâyetler, bir anket firması aracılığıyla tespit edilmiştir. Basit Usul Vergi Mükellefi olan üyelerimizin defterleri, Oda’mız bünyesinde istihdam edilen ve konusunda uzman olan personel tarafından tutulmaktadır. Ayrıca üyelerimizin beyannameleri, Mali Müşavir kontrolünde hazırlanmaktadır. Bununla birlikte ihtiyaç halinde kullanılmak üzere taze kan bankası için kan grupları bir veri tabanında toplanmıştır.

Görevde geçen 7 ay süresince, seçim öncesinde yapacağımızı vaat ettiğimiz projeler kapsamında yer alan bütünleştirici yönetim anlayışı ile tüm yönetim kurulumuzun birlikteliğiyle, tarafımıza iletilen, üye sorunları ivedi bir şekilde çözüme ulaştırılmıştır. Üyelerimizin bürokrasi alanında yetersiz kaldığı konularda, danışmanlık hizmetleri verilmiş ve halen de verilmeye devam etmektedir. Üyelerimizin günlük yaşantılarındaki malzeme ve hizmet alımlarında indirim alabilecekleri esnaf ve kurumlarla görüşmeler devam etmekte olup, üyelerimizin ihtiyacı olan sağlık hizmetleri dâhil birçok alanda Oda’mız adına indirim anlaşmaları yapılmıştır. Çorlu Milli Eğitim Müdürlüğü’müz ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonrasında personel yetiştirme sıkıntılarını aşmak için Çalıştay kurulma kararı alınarak, bu husustaki çalışmalar başlatılmıştır. İŞKUR ile personel bulma program ve çalışmaları devam etmektedir. Personel çalıştıran esnafımızın devlete ve personele karşı yükümlülükleri konusunda iş güvenliği, müşterilerin esnaftan, işverenin personelden ve personelin işverenden beklentileri gibi verilecek olan eğitim seminerlerinin çalışmaları devam etmektedir. Aynı meslek dallarında faaliyet gösteren esnaflarımıza daha iyi hizmet vermek ve sorunların aşılmasında daha ivedi yol alabilmek adına, değişik komiteler kurma çalışmalarımız devam etmektedir. İnternet üzerinden yapılan aramalarda, esnaf ve sanatkârlarımıza daha kolay ulaşılabilmesi için Oda’mız üyelerinin meslek ve iletişim bilgilerinin yer alacağı web sitesi kurulum aşamasındadır.

Oda Yönetim Kurulumuz, üyelerimizin memnuniyeti ve ihtiyaçlarının karşılanması hususunda tüm enerjisi ile gerekli gayreti göstermekte olup görev süremizce hizmet kalitemizi arttırarak üyelerimizin emrinde olduğumuzu beyan ve taahhüt ederiz. Değerli üyelerimize ve kamuoyuna duyurulur…” ifadelerine yer verildi.
Editör : Tuğberk Erdem
1537 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu