Nuh Nuhoğlu: "Umut, Eyleme Geçmek İçin Ayağa Kalkmaktır!"
reklam
03 Kasım 2018

Nuh Nuhoğlu: "Umut, Eyleme Geçmek İçin Ayağa Kalkmaktır!"

31 Mart 2019 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimler öncesinde belediye başkan adayı olmak isteyen isimler, aday adaylıklarını açıklamaya devam ediyor. CHP’nin güçlü olduğu yerlerden biri olan Ergene’de, Nuh Nuhoğlu da aday adaylığını açıkladı.

Aday adaylığı süreci nedeniyle Ergene Belediyesi’ndeki belediye başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Makine Mühendisi ve İşadamı Nuh Nuhoğlu, kalabalık bir destekçi grubu eşliğinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ergene İlçe Örgütü’ne geldi. Miting havasında geçen aday adaylığı açıklamasında; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ile CHP Çorlu İlçe Örgütü eski Başkanı Yıldıray Arıcı da Nuhoğlu’nu yalnız bırakmadı.

CUMHURİYET, OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

Kürsüye eşi ve kızıyla birlikte gelen Nuh Nuhoğlu’nun heyecanlı olduğu gözlenirken, yaptığı esprilerle hem heyecanını yatıştırdı hem de kendisini dinleyenleri coşturmayı başardı. Konuşmasına kendisini tanıtarak başlayan Nuhoğlu “Ben Nuh; Nuh Nuhoğlu. Kardeşiniz, ağabeyiniz, yoldaşınız… Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ergene’ye Belediye Başkan Aday Adayıyım. Önce beni bir tanıyın. 1976 yılında Bulgaristan’da doğdum. Yani çoğumuz gibi göçmenim. 1989 yılında zorunlu göçe tabi tutularak ailecek Çorlu’ya, dolayısıyla anavatana geldik. Kısacası ilköğretimimi Bulgaristan’da bitirdim. Ama lise ve üniversiteyi Türkiye’de bitirerek mühendis oldum. Atatürk ruhu ve ilkeleri, her zaman ışığımız oldu. Bu ilkelere gönülden bağlı bir kardeşinizim ben. Bu yolda yanılmadık, tökezlemedik. Başımız dik, bugünlere geldik. Dinimizden, anadilimizden, bayrağımızdan asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Cumhuriyet, olmazsa olmazımızdır.” dedi. Nuhoğlu’nun sözleri, partililer tarafından sık sık alkışlarla kesildi.

UMUT, EYLEME GEÇMEK İÇİN AYAĞA KALKMAKTIR

Siyasete niçin girdiğini ve neden belediye başkanlığına aday adayı olduğunu şu sözlerle dile getiren Nuhoğlu ““Mutlaka, ama mutlaka merak edeniniz vardır. Ben neden siyasete girdim, ben neden aday adayı oldum? Öncelikle beni ben yapan mücadeleci ruhum. Sizlerin davasını, kendi davammış gibi sonuna kadar mücadele edip savunacağım. Hepimiz insanız, umutlarla yaşarız. Ama umut oturup beklemek değildir! Umut, eyleme geçmek için ayağa kalkmaktır. Başlangıçta her şey imkânsız görünür, taa ki gerçekleşene kadar. Biz oturup beklemeyeceğiz! Bugüne kadar hep umutların peşinde koştuk, koşmaya da devam edeceğim. Unutmayalım ki hiçbir makam, insanı taçlandırmaz. O makamı taçlandıran insandır. Benim derdim; siyasete küsmüş, ayrıştırılmış, uzaklaştırılmış hemşerilerimle kucaklaşıp onlarla ve CHP’li kardeşlerimle birlikte, yeni ve sorunsuz bir Ergene yaratmaktır. Sizler beni düşünmeyeceksiniz, ben sizleri düşüneceğim!” diye konuştu.

YÜZÜMÜZÜN GÜLECEĞİ, TEMİZ BİR SAYFA AÇIYORUZ

“Sözlerimi daha fazla uzatıp sizleri yormak istemiyorum.” diyen Nuhoğlu “Çok şükür ki mutlu bir ailesi olan, başarılı bir iş adamıyım. Hiçbir şeye ihtiyacım yok! Geçtiğimiz günlerde, 7 yaşındaki kızım ‘Baba, başkan olmanı hem istiyor hem de istemiyorum. Çünkü seni daha az göreceğim.’ dedi. Çok şükür ki hiçbir şeye ihtiyacı olmayan ben, bu ağır yükü sizler ve Ergene’nin daha iyi olması için sırtlayacağım. Çünkü ben ülkemi, Ergene’yi ve sizleri seviyorum. Bu böyle biline! Buraya gelip bana destek olduğunuz ve beni dinlediğiniz için çok teşekkür ediyorum. Yaşamış olduğumuz tüm sıkıntıları balonlarımızla gökyüzüne bırakıp Ergene’de yüzümüzün güleceği, temiz bir sayfa açıyoruz.” dedi. Konuşmanın ardından kırmızı ve beyaz renklerden oluşan balonlar, gökyüzüne bırakıldı.
Editör : Tuğberk Erdem
1934 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu