Geçmişimize Işık Tutan Tanık Belgeseli, İzleyiciyle Buluştu
reklam
22 Kasım 2018

Geçmişimize Işık Tutan Tanık Belgeseli, İzleyiciyle Buluştu

Çorlu Belediyesi tarafından Çorlu’da yaşayanların anıları ve tarihsel anlatımla hazırlanan Tanık Belgeseli, izleyiciyle buluştu. Yapımına katkıda bulunan yaşayan çınarlarımıza verilen plaketlerin ardından belgesel, aynı anda 3 salonda gösterime girdi

Çorlu Belediyesi tarafından Çorlu’da yaşayan, yaşamının ilk yıllarında yurt içinden ya da yurt dışından Çorlu’ya göçenlerin anıları ve tarihsel anlatımla hazırlanan Tanık Belgeseli’nin galası yapıldı. Orion Alışveriş Merkezi Cinemarine Salonları’nda düzenlenen törende Tanık Belgeseli’nin çekimlerine katılan, geçmişimize, değerlerimize ve özümüze tanık olan, yaşayan çınarlarımıza günün anısına plaket töreni düzenlendi. Törene; Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı ile Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'un yanı sıra belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, belgesel yapımcıları, senaristler, belgesel yapımına katkıda bulunan yaşayan çınarlarımız ve aileleri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan ve Çorlu’nun zenginliğini ortaya koyacak olan Tanık Belgeseli’nin geçmişten geleceğe ışık tutacağını ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt “Göz kamaştırıcı gelişimiyle herkesi hayran bırakan, memleket kavramının tam hakkını veren, farklı yörelerden göçle gelen vatandaşlarıyla kültür ve tarih harmanı bir kent olan Çorlu’muzun zenginliğini gözler önüne serecek belgesel filmimiz Tanık’ın gösterimine hepiniz hoş geldiniz. Güzel kentimiz Çorlu’muzu dünden bugüne, bugünden yarına belgelemek, kayıt altına almak ve gelecek nesillere bir kültür mirası bırakmak amacıyla hayata geçirdiğimiz; kentin ve bu kentte yaşayanların kimliğine ışık tutacak belgeselimiz Tanık’ı bugün burada sizlerle buluşturmanın keyfini yaşıyoruz. Yaşamının ilk yıllarında yurt içinden ve yurt dışından göç ile Çorlu’ya gelen büyüklerimiz başta olmak üzere geçmişimize, değerlerimize ve özümüze tanık olan, yaşayan çınarlarımız ile tek tek röportaj çekimleri yaparak Çorlu’nun kent belleğini oluşturduğumuz Tanık isimli bir belgeselimizi hep birlikte izleyeceğiz. Bu yüzden heyecanlıyız, sevinçliyiz. Çorlu Belediyesi olarak böyle özel bir yapımı Çorlu’muza, Çorlulu hemşerilerimize sunmanın da ayrıca gururunu yaşadığımızı ifade etmek istiyorum. Çorlu’muz için bir ilk olan bu özel belgeselimizin yapımında, yayınlanmasında emeği geçen, geçmişimize ışık tutarak bizleri aydınlatan herkese teşekkürlerimizi sunuyorum ve hepinize iyi seyirler diliyorum.” dedi.

Başkan Sarıkurt’un konuşmasının ardından plaket törenine geçildi ve protokol mensupları belgesel yapımına katkıda bulunan yaşayan çınarlarımıza plaketlerini teslim etti. Plaket töreninin sona ermesinin ardından Tanık Belgeseli aynı anda 3 salonda gösterime girdi. Yoğun ilgi gören belgesel sonunda izleyenler duygu dolu anlar yaşarken belgesel ayakta alkışlandı.

Editör : Tuğberk Erdem
1694 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu