Aday Adayı Uysalcan: “Çorlu’muzu Hep Birlikte Yöneteceğiz!”
reklam
22 Kasım 2018

Aday Adayı Uysalcan: “Çorlu’muzu Hep Birlikte Yöneteceğiz!”

Çorlu Belediye Başkanlığı görevi için CHP’den aday adayı olan Müjdat Uysalcan, ilçede görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda konuşan ve sözlerine kendinden bahsederek başlayan Uysalcan, sırası ile hedeflerini açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nden Çorlu Belediye Başkan Aday Adayı olan Müjdat Uysalcan, ilçede görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri ile bir araya geldi. Düzenlenen kahvaltılı organizasyona katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkürlerini sunan Müjdat Uysalcan “Siz, halkımızın haber alma özgürlüğünü sağlayan ve bu kutsal görevi en iyi şekilde yerine getirenler olarak onların gözü, kulağı ve de sözcüsüsünüz. Bu iletişimi sağladığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Aday adaylığı açıklamamdan bu yana geçen süreçte bana gösterdiğiniz ilgi ve teveccüh için de ayrıca teşekkür ederim.” dedi.

İŞLETMEMİZİ, LİDER KONUMA GETİRDİM

Uysalcan “1977 yılında Çorlu’da doğdum ve burada büyüdüm. İlk, orta ve lise eğitimimi Çorlu’da tamamladıktan sonra Trakya Üniversitesi Edirne Meslek Yüksek Okulu Elektrik Programını bitirip ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Doğu Akdeniz Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümüne başladım ve 2002 yılında mezun oldum. Bu süre içerisinde yurtdışında 2 yıl süre ile İngilizce eğitimi aldım, daha sonra özel bir işletmede 2 yıl süre ile mühendislik görevi üstlendim ve ardından da aile şirketimiz olan Uysal Otomotiv’de ticaret hayatına başladım ve halen sahibi ve yöneticisiyim. Geçen 14 yıl süre zarfında şirketin cirosunu 7 kat ve çalışan sayısını da 4 kat artırarak sektöründe Trakya’nın değişmez lideri konumuna getirdim ve sektörün fikir üreticisi, danışmanı olarak da Türkiye’nin sayılı Renault yedek parçacısı oldum. Dış ticaret alanında Trakya’nın tek ihracat yapan Renault yedek parça firması olarak da bölgemizin bu alanda örnek olmasını sağladım.” diye konuştu.

CHP’YE HİZMET, TÜRKİYE’YE HİZMETTİR

Yaptığı açıklamalara devam eden Uysalcan “Sahip olduğum vizyon, ticari başarım, görev anlayışım ve de Çorlu’ya karşı kendimi hizmet etme noktasında borçlu hissetmem beni bu göreve talip olmaya itmiştir. Halkımızın ve sizlerin göstermiş olduğum bu cesur atılımıma karşı ilgisi beni çok fazlasıyla memnun etmekte olup, bana güç ve enerji vermektedir. Bu cesaretimi göstermem aslında kendime olan özgüvenim ve bu görevi layığıyla yapabileceğim anlamını taşımaktadır ve benim gibi düşünüp bu değerlere sahip olan arkadaşlarım için de örnek olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’mizi kurmakla kalmamış, Türk Demokrasi’sini de inşa etmiş bir siyasi partidir ve ben de böyle bir partinin üyesi olmaktan son derece gurur ve onur duymaktayım. Cumhuriyet Halk Partisi her zaman parti içi demokrasisi ve adaleti ile tüm Türkiye’ye örnek olan bir kurumdur. Partimizin bu demokrasi anlayışına böyle bir zamanda aday adayı olarak katkı sağlamak beni ayrıca mutlu eder. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’ sözü bu parti içerisinde siyaset yapmanın ve halka hizmet etmenin ne kadar değerli olduğunu göstermektedir. Cumhuriyet Halk Partisi’ne hizmet Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet etmektir anlayışı ile aday adayı olduğum bu süreçte, partime katkı sağlamak ve partimin başarısı için çalışmak tek amacımdır. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısı, yerelde Çorlu’nun ve genelde de Türkiye’nin başarısı olacaktır.” dedi.

FARKLI BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI GETİRİLMELİ

Uysalcan “Ülkemizin içinde bulunduğu durum, hepimizi derinden üzmektedir. Ekonomik şartların ağırlaştığı, sosyal ve ekonomik krizin yaşandığı, iktidar partisinin ise tüm bunların sorumlusu değilmişçesine davrandığı süreçte Cumhuriyet Halk Partisi, Türk Halkı’nın umudu ve kurtarıcısı olacaktır. 16 yıllık AKP iktidarının ülkemizi getirdiği durum, ekonomi alanındaki kriz ortamı hepimizi hem fertleri hem de işletmeleri son derece kötü şekilde etkilemekle kalmamış, kurumları özellikle de belediyelerimizi bu alanda adeta eli-kolu bağlı hale getirmiştir. Mali ve finans kaynakları her geçen gün azalan belediyelerimizi yönetmek, daha da zorlaşmaktadır. Bu bilinçle tarafınıza bildirmek istediğim ana fikir Çorlu’muzun sadece bulunduğu konum ile Avrupalı olması değil, her alanda her sahada fikir ve örnek alınan modern şehirlerden birisi olarak da Avrupalı olmasıdır. Uluslararası ilişkileri güçlü, Avrupalı belediyeler ve Avrupa Birliği ile entegre olmuş bir Çorlu Belediyesi sayesinde kaynak-proje dengesi, sunduğu hizmetler ile bölgenin ve ülkemizin örnek alacağı bir şehir olacağından hiçbir şüphem yoktur. Analiz ve çözüm odaklı bir anlayış ile çözülemeyecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Akıl ve bilim ışığında çok daha yaşanabilir bir kent oluşturmanın ve teknolojik hizmetler sayesinde farklı bir belediyecilik anlayışı getirmenin gerekliliğini vurgulamak isterim.” diye konuştu.

GÖNÜLLERİN BAŞKANI OLMAK İSTİYORUM

Konuşmasının son bölümünde Uysalcan “Önemli gördüğüm bir diğer konu da partimden aday adayı olarak aday gösterilmem durumunda seçim kampanyamda sadece Cumhuriyet Halk Partililer’in değil, tüm Çorlu Halkı’nın, diğer partili hemşerilerimizin de oylarını alarak seçilmek, Çorlu’muzu birlikte yönetme anlayışımın ne kadar gerçekçi olduğunu göstermektedir. Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu Belediye Başkan Adayı olarak gösterildiğimde tüm Çorlulular’ın adayı olmak ve bu göreve seçildikten sonra da her türlü ırk, dil, cinsiyet, düşünce, inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle vatandaşlar arasında ayrım yapmadan bütün Çorlulular’a hizmet etmek en büyük görevimdir. Birlikte yönetim anlayışı ile toplumun ihtiyaçlarına, isteklerine kulak vererek ve bunlara çözüm odaklı hizmet sunarak şeffaflığı, verimliliği ve bilgiyi esas alarak Atatürk’ün göstermiş olduğu ‘Gelişmiş Medeniyetler’ seviyesine ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ ilkesiyle Çorlu’muza hizmet etme ülküsü, en büyük hedefim olan insanların kalplerine dokunarak ‘Gönüllerin Başkanı’ olma hedefine giden tek yoldur.” dedi.

Basın açıklamasının ardından gazetecilerin yönelttiği soruları da içtenlikle yanıtlayan Çorlu Belediye Başkan Aday Adayı Müjdat Uysalcan, sempatik tavırları ve mütevazı davranışları ile göz doldurdu.
Editör : Tuğberk Erdem
1407 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu