Fikirlerin Hayat Bulacağı Projeye, TRAKYAKA’dan Destek
reklam
22 Kasım 2018
Fikirlerin Hayat Bulacağı Projeye, TRAKYAKA’dan Destek

Fikirlerin Hayat Bulacağı Projeye, TRAKYAKA’dan Destek

TRAKYAKA ile Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlükleri arasında imzalanan protokol çerçevesinde “Bir Fikrim Var” Proje Yarışması düzenlenecek. Her ilde ayrı ayrı düzenlenecek olan yarışma için tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Edirne Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına; Edirne Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve ortaöğretim okullarının yöneticileri katıldı.

Tanıtım toplantısında konuşma yapan Genel Sekreter Mahmut Şahin, “Bir Fikrim Var” Projesi’nin Trakya ve Türkiye için önemli bir proje olduğunu söyledi. Şahin, konuşmasının devamında “Proje ile öğrencilerimiz birçok alanda yaptığı teorik ve pratik çalışmalarını uygulamaya dökebilecek. Çocuklarımız evde, okulda ve sosyal hayatın içerinde hep teorik olarak bir şeyler öğreniyorlar. ‘Bunların uygulaması nasıl olur?’, ‘Acaba nasıl hayata geçirebiliriz?’ diye düşünüyorlardı. Bu proje onların bu fikirlerini ve yaptıkları çalışmaları hayata geçirebilmelerine olanak sağlayacak. Tabi her projede danışman öğretmenlerimiz olacak ve öğrencilerimize yol gösterecek. Bu projenin en önemli çıktıları, öğrencilerin bir projeyi hayata geçirmeyi öğrenecek olmaları ve ekip çalışması alışkanlığı kazanmalarıdır. Kendisini çözümün bir parçası olduğunu anlayan genç daha da özgüvenli olacak ve daha azimli bir şekilde çalışacaktır. Ülkesine milletine faydalı bir birey olacaktır. ‘Bir Fikrim Var’ Projesi Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerindeki ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerimizi kapsıyor. Bölgemizdeki ortaöğrenim kurumlarının, yeni proje fikirlerini hayata geçirecek ve proje kültürünün oluşmasını sağlayacak böylesine anlamlı bir organizasyona destek vermelerinden ötürü Ajans olarak çok mutluyuz. Burada emeği geçen herkese teşekkür eder, projenin bölgemize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Projeyle; ortaöğrenim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda edindikleri bilgi, beceri ve kazanımları kullanarak; girişimcilik, yaratıcı zekâ, bilimsel düşünme, rekabet edebilme biliciyle araştırmaya yöneltilmesi ve teşvik edilmesi hedefleniyor. “Bir Fikrim Var” Proje Yarışması;  “Kodlama ve Robotik, Sağlık, Kişisel ve Sosyal Hizmetler”, “Turizm”, “Ticaret ve İş Yönetimi”, “Tasarım, Üretim ve Mühendislik”, “Fen Bilimleri” ve “Sosyal Bilimler” alanları olmak üzere toplam 6 kategoride düzenlenecek. Yarışma sonunda dereceye girenlere proje geliştirme desteği olarak para ödülü, akıllı telefon ve başarı belgesi verilecek.
Editör : Tuğberk Erdem
1428 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu