TESKİ Genel Müdürü Başa, Görevinden İstifa Etti
reklam
22 Kasım 2018
TESKİ Genel Müdürü Başa, Görevinden İstifa Etti

TESKİ Genel Müdürü Başa, Görevinden İstifa Etti

Siyasi kulislerde sık sık adı geçen Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, 31 Mart’ta yapılması planlanan 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olabilmek için görevinden istifa etti

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, görevinden istifa etti. 31 Mart’ta yapılması planlanan 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olabilmek için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nden aday adaylığını koyan Dr. Şafak Başa, yaptığı basın açıklamasında “Değerli TESKİ Emekçileri, Sevgili Tekirdağlı Hemşerilerim! 13 Mart 2015 tarihinde atandığım TESKİ Genel Müdürlüğü görevimden, mahalli idareler seçimlerinde aday olmak için bugün ayrılıyorum.

Görev yaptığım 44 aylık süre zarfında TESKİ Genel Müdürlüğünü kurumsal bir yapıya kavuşturarak halkımıza en iyi hizmeti verebilmek için elimden gelen gayreti göstermeye çalıştım. Bu dönemde, Tekirdağ genelinde 2 bin 510 km altyapı çalışmasını tamamladık. Yapılan yatırımların değeri, 780 milyona ulaştı. Sağlıklı içme suyu bakımından, en iyi iller arasına girdik. Kanalizasyona erişim oranı yüzde 90’ı aştı. Atık su arıtma kapasitesi, 40 kat arttırıldı. Her iki vatandaşımızdan biri, abonemiz oldu. Teknolojiyi en üst düzeyde kullanarak SCADA, CBS, GES, Su Sayaçları Test ve Kalibrasyon İstasyonu’nu kurduk. TESKİ; insan kaynağı, bilişim, iş makinesi ve lojistik imkânlar açısından hızla gelişerek alanında her türlü hizmeti verebilecek imkânlara kavuştu. 7/24 halkımıza hizmet veren TESKİ emekçileri sayesinde, kurumumuzdan memnuniyet yüzde 70 oranına ulaştı. Kısacası yeni kurulan bir su ve kanalizasyon idaresi olarak örnek olabilecek çalışmalar yapıldı. Takdir, Tekirdağlı hemşerilerimizindir. Bütün bu çalışmalar yapılırken, halkımızın güvenini sarsacak hiçbir eylem ve işlemimiz olmadı. Görev dönemimizde, tek bir ihalemiz iptal edilmedi. Denetleyici kurumlar tarafından hiçbir kamu zararı tespit edilmedi. Hakkımızda, ön inceleme dahi yapılmadı. Bugün gönül rahatlığıyla görevimi devrediyorum.

Genel Müdür olarak bütün bu çalışmaları yaparken şahsıma desteğini esirgemeyen başta Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Kadir Albayrak olmak üzere, Genel Kurul ve Yönetim Kurulu Üyeleri’mize, Denetçiler’imize, Genel Müdür Yardımcıları’mıza, Daire Başkanları’mıza, İlçe Şube Müdürleri’mize, her düzeyde görev yapan mesai arkadaşlarıma, fedakârca görev yapan tüm TESKİ emekçilerine; eleştirileriyle bizi uyaran basın mensuplarımıza, işbirliği yaptığımız sivil toplum örgütlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına; altyapı çalışmalarının tamamlanmasını bizlere güvenerek sabırla bekleyen değerli Tekirdağ halkına sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Trakya’nın bir evladı olarak ülkemizin en güzel illerinden biri olan Tekirdağ’ımıza hizmet edebilmek benim için onurların en büyüğüdür. Hakkınızı helal ediniz. Saygı ve selamlarımla…” ifadelerini kullandı.

Editör : Tuğberk Erdem
1445 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu