Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Gurur ve Özlemle Andık
reklam
22 Kasım 2018

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Gurur ve Özlemle Andık

Cumhuriyet’imizin kurucusu, eşsiz devlet adamı ve büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80’inci yıl dönümünde yapılan törenlerle anıldı. Çelenk sunma töreni ile başlayan anma programı, Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde devam etti

Cumhuriyet’imizin kurucusu, eşsiz devlet adamı ve büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80’inci yıl dönümünde yapılan törenlerle anıldı. Anma programı, Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başladı. Çorlu Kaymakamlığı, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanlığı ve Çorlu Belediye Başkanlığı çelenkleri sırasıyla Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt tarafından Atatürk Anıtı’na sunuldu. Programın devamında saat 9’u 5 geçe sirenler ve askeri bando eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’mızın okunması ile son bulan çelenk sunma törenine devlet erkânı, siyasi parti başkan ve temsilcileri, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, askeri erkân, muhtarlar, sivil toplu örgütü temsilcileri, ilçe okullarının öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çelenk sunma töreninin ardından anma programı Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde devam etti. Program Ulu Önder Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı. Sunuculuğunu Çorlu Mimar Sinan Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Gamze Şule Korkmaz’ın yaptığı programın devamında açılış konuşması Çorlu Mimar Sinan Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Aylil Bilican, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma ise İstihbarat Yarbay Çağlayan Altıntaş tarafından yapıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen program Çorlu Mimar Sinan Anadolu Lisesi öğrencilerinin düzenlediği “Atatürk Dündür, Bugündür, Yarındır” adlı oratoryonun sahnelenmesi ile son buldu. Düzenlenen program katılımcılar tarafından büyük ilgi ile izlenip ayakta alkışlanırken, protokol mensupları ve programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ata’mızın aramızdan ayrılışının 80’inci yıl dönümü münasebetiyle gerçekleştirilen anma programı etkinlikleri; saat 20.00’de, Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde, Şef Halit Tekinyılmaz’ın yönetiminde düzenlenen “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” adlı konserle devam etti.

Editör : Tuğberk Erdem
1487 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu