Hayvan Bakımevinde, Son Bir Yılda Binlerce Can Tedavi Oldu
reklam
03 Ocak 2019
Hayvan Bakımevinde, Son Bir Yılda Binlerce Can Tedavi Oldu

Hayvan Bakımevinde, Son Bir Yılda Binlerce Can Tedavi Oldu

Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, bir yıllık süreç içerisinde bin 650 hasta ve yaralı hayvanı tedavi ederek yeniden sağlığına kavuşturdu.

Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, bir yıl içerisinde binlerce hayvana sağlık hizmeti sundu. Bir yıllık süreç içerisinde 2 veteriner hekim, 1 çağrı merkezi yetkilisi, 8 işçi ve 3 hayvan nakil aracı ile vatandaşlardan gelen talepleri değerlendirerek hizmet veren Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, 2018 yılı itibariyle bin 650 hasta ve yaralı hayvanı tedavi ederek yeniden sağlığına kavuşturdu.

530 sahipsiz hayvanı aşılayarak ve karneleri ile ücretsiz olarak sahiplendiren Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, bir yıllık sürede ayrıca 490 sahipsiz hayvanı steril şartlarda kısırlaştırıp küpe ve çip takarak kayıt altına aldı. 825 sahipsiz hayvan kuduz ile mücadele ve halk sağlığı kapsamında kuduz yönünden aşılanarak paraziter ilaçlamaları yapıldı ve bin 280 şikâyet, istek ve talep değerlendirilerek vatandaşların problemlerine çözümler üretildi. Yine tilki, şahin, kartal, leylek, karabatak, martı ve benzeri birçok yaban hayvanının kurtarılması sağlandı ve yardıma muhtaç olanlar tedavi edilerek yaşadığı doğal ortamlara salıverildi. Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi bünyesinde Kurban Bayramı nedeniyle 2018 yılı kurbanlık hayvan pazarında 600 büyükbaş, 3 bin küçükbaş hayvanın satışı için de çalışma gerçekleştirildi. Öte yandan yaklaşık 450 öğrenci ve binlerce hayvan sever Geçici Hayvan Bakımevi’nde misafir edilerek eğitimler verildi ve bilgilendirme yapıldı.

Ayrıca Bakımevi personeli ilçe genelindeki bazı okullarda sokak hayvanları konusunda seminerler düzenledi ve seminerlere konuk olarak destek verdi.
Editör : Tuğberk Erdem
1504 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu