Kod Akademi’yle Çocuklar, Uzayda Yaşamı Tasarlıyor
reklam
03 Ocak 2019
Kod Akademi’yle Çocuklar, Uzayda Yaşamı Tasarlıyor

Kod Akademi’yle Çocuklar, Uzayda Yaşamı Tasarlıyor

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat önümüzdeki günlerde Tekirdağ’ı First Lego Lig’de temsil edecek olan Süleymanpaşa Belediyesi Kod Akademi Çocuk Stem Lab Takımı ile bir araya geldi.

Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen organizasyonda Teknopasha adını verdikleri ekipleri ile uzaya gidildiğinde neler yapılabileceği konusunda proje hazırlayan ve her geçen gün projelerini geliştiren Süleymanpaşa Belediyesi Kod Akademi Çocuk Stem Lab Takımı, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile uzayda yaşam projelerinin detaylarını paylaştı.

BOŞ ZAMAN KAVRAMLARI YOK!

Süleymanpaşa Belediyesi Kod Akademi Çocuk Stem Lab Takımı’nın projesini dinleyen ve çok beğendiğini dile getiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat “Onlar için boş zaman kavramı yok. Onlar için kötü alışkanlık, gereksiz uğraşlar söz konusu olamaz. Onlar çok şanslı; çünkü yolları, toplam öğrenci sayısı 2 bini aşan Süleymanpaşa Belediyesi Kod Akademisi ile kesişti. Atölyemizde düşünüp tasarlıyor ve üretiyorlar. Uzaya gidildiğinde neler yapılabileceği konusundaki projelerini her geçen gün daha da iyi bir noktaya getiriyorlar. Onlar Süleymanpaşa’nın çocukları, onlar farklı...” ifadelerini kullandı.

ÇOCUK STEM LAB PROJESİ NEDİR?

10 Ekim 2016 tarihinde faaliyete başlayan Bilimin Eğlenceli Hali Projesi ile Kod Akademi Çocuk Stem Laboratuarı kurulmuş ve şu an 2 bini aşmış öğrenci sayısıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Teknolojik kaynakların kullanımını değer yargılarımızla şekillendirerek üretim yapma olasılığı sunan atölyede,  öğrenerek, uygulayarak ve sonuçlarının çıktısını alarak deneyimleme teknikleri kullanılmaktadır. Temelden başlayan eğitimlerle elektronik kaynak kullanımında kodlamanın algıya yerleşmesi, kod yönetmesi, sonuç üretmesi ile süreci başlatmaktadır.

Stem laboratuarı olmak için başlatılan süreç teknolojinin, bilimin, matematiğin ve mühendisliğin ihtiyacı olan ortak çalışma platformunun temelini oluşturmaktır. Bu anlamda eğitim sürecine dâhil olan her çocuk matematiksel ve mantıksal işlem, geometri, analitik geometri konularıyla birlikte teknik İngilizce terimleri, temel elektrik, temel elektronik, dinamik ve kuvvet sistemleri, pnömatik ve hidrolik sistemlerle çalışmayı öğrenmekte, fiziksel kaynaklarla uygulayabilmektedir. Fiziksel kaynakları bölümlendirilmiş atölyeler de bulunmaktadır. Atölyeler; 3D Yazıcı Atölyesi, Oyun Yazma Laboratuarı, Elektrik Devreleri Atölyesi, Make Block Atölyesi, Araç Tasarım Atölyesi, Pnömatik Atölyesi, Robotik Atölyesi ve Arduino Atölyesidir.

Üretim laboratuarlarının çocuklar için olan bölümleri, her zaman manevi değer taşıması gerektiği bilinciyle düzenlenmiştir. Atölyelerin teknolojiden ve teknik bilgiden ibaret olmadığı düşüncesiyle, önem arz eden asıl eğitimin destekleyici eğitim olduğu kanaati hâkimdir. Bu bağlamda çocukların öncelikli olarak özgür düşünceleri, özgüvenleri, yaratıcılıkları, empati duyguları, değer yargıları, varoluş sebepleri ve bunun anlamlandırılması, “Ben değil, biz olmak” için benlik sorgulaması bilincini desteklenmektedir. Bu şekilde hayatı kolaylaştırmak için kişilerin sosyal ve yaşamsal varoluşlarına saygı duymayı öğrenmiş olurlar. Aslında bizi biz yapan temel duyguların, yeni nesillere aşılanması hedeflenmektedir.

Süleymanpaşa Belediyesi, Süleymanpaşalı çocuklar için hazırladığı kod atölyesinde, eğitim çalışmalarına katılma imkânını ücretsiz olarak sunmaktadır. Başvuruda bulunmak ve detaylar hakkında bilgi almak isteyenler; atölyeye şahsen müracaat ederek ya da 0 850 459 59 59 dâhili 3336 no’lu telefonu arayarak bilgi sahibi olabilirler.

Editör : Tuğberk Erdem
1446 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu