Kardeşliğimize, Hiç Kimse Halel Getiremeyecek!
reklam
04 Ocak 2019
Kardeşliğimize, Hiç Kimse Halel Getiremeyecek!

Kardeşliğimize, Hiç Kimse Halel Getiremeyecek!

İçişleri Bakanlığı 2019 Mali Yılı Bütçesi üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, terör unsurlarına karşı yürütülen kararlı mücadelenin bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

Sözlerine; TBMM Başkanı, milletvekilleri ve Türk Halkı’nı selamlayarak başlayan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel “Öncelikle, bizlerin bugün, burada, huzur ortamında, böylesine rahat bir ortamda konuşmamızı sağlayan, bu topraklar için, bu aziz vatan için toprağa düşmüş olan tüm şehitlerimize şükranlarımızı sunuyor ve rahmet duygularımızı iletiyoruz. Tüm gazilerimize de minnet duygularımızı iletiyoruz. Allah, onlardan razı olsun diyorum.” diye konuştu.

YAŞADIĞI COĞRAFYA, İNSANIN KADERİDİR

Yaptığı konuşmaya devam eden Yel “İbni Haldun’un dediği gibi; ‘Coğrafya kaderdir.’ Tam da Türkiye için söylenmiş bir sözdür. Gerçekten baktığımız zaman Anadolu ve Trakya coğrafyamız, insanoğlunun yeryüzüne gelmiş olduğu zamandan bu yana en fazla medeniyetin yaşadığı, 25'inci medeniyet olarak da bizlerin yaşadığı bir toprak parçasıdır. Bizden sonra Mezopotamya’da, toplam 10 medeniyet yaşamıştır. İnsanoğlunun her daim gözünün üzerinde olduğu bu verimli topraklar, işte Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunların da bir nevi sebebidir. Bizden sonra gelmek isteyen 26’ncı medeniyete karşı aziz milletimiz her daim bu topraklara sahip çıkabilmek için varlığını ve iradesini ortaya koymuş, bizlere gerçekten gelecek nesillerimize de miras bırakabileceğimiz çok aziz bu toprak parçasını armağan etmiştir. Baktığımız zaman, bu toprak parçaları kolay kazanılmamıştır. ‘Tarihin dilinden düşmez bu destan, / Nehirler gazidir, dağlar kahraman / Her taşı yakut olan bu vatan, / Can verme sırrına erenlerindir.’ dediğimiz gibi, işte 15 Temmuz gecesi Ömer Halisdemir’lerin can verme sırrına erdiği gibi, yine bundan önceki tüm savaşlarda bu toprak parçalarının, bizim aziz vatanımızın gelecek nesillerimize bırakılabilmesi için, bizlere emanet edilen bu toprağın aziz bekçileri olmaya devam edeceğiz.” dedi.

KİMİN KARDEŞİSİNİZ, KARAR VERİN!

Yel “Yine İstiklal Marşı'mızda belirtildiği gibi ‘Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, / Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. / Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, / ‘Medeniyet’ dediğin tek dişi kalmış canavar.’ sözlerinde olduğu gibi bugün de tek dişi kalmış canavarın ne yazık ki bazı yerli iş birlikçileri, ‘Biz sırtımızı PYD’ye dayadık, biz sırtımızı şuna dayadık.’ diyerek kendi öz varlıklarından uzaklaşmış. Ama bir kez daha onlara söylüyoruz; birkaç ay sonra, sırtınızı dayayacak ne PYD kalacak ne PKK kalacak. Bizler, azim ve kararlılık duygusu içerisinde, sadece 81 milyonun değil tüm mazlum milletlerin güvendiği, baktığı, gördüğü ve kendisinden umut edinilen bir ülke olarak ve Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın mazlum milletlerin de önder bir lideri olarak yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Dolayısıyla bizleri ayırmak isteyen Hans’ın, George’un mu yoksa Hasan’ın, Mehmet’in mi kardeşisiniz, buna karar verme zamanı diyorum. Ve bu kararı verdikten sonra da hep beraber, 81 milyon olarak, bu aziz milletimizi birlik yolunda devam ettireceğiz. İşte, İçişleri Bakanlığı’mızın bütçesinin görüşüldüğü bugünde de bizim gerçekten güvendiğimiz ve son derece de başarılı işlere imza atmaya devam eden İçişleri Bakanlığı’mızın başta Sayın Bakan’ımız Süleyman Soylu olmak üzere, onun tüm çalışma arkadaşlarına ben huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

BİZİM YOLUMUZ, HAK YOLUDUR

Yel “Ben de bir İçişleri Bakanlığı mensubu olarak bugüne kadar Türkiye’mizin çok çeşitli yerlerinde görev yaptım. 2004-2005 tarihinde o kadim medeniyetin tüm izlerini taşıyan Şırnak’ta görev yaptım. Şırnak’taki o asil milletin, o asil halkın gerçekten içlerine sızmaya çalışan, âdeta kanser hücresi gibi içlerine sızmaya çalışan PKK’lılara karşı vermiş olduğu mücadeleyi gördüm ve onlara söz verdim; ‘Sizlerin, bundan sonra temsilcisi olacağım. Ben de artık fahri bir Şırnaklı olacağım. Bir Tekirdağlı kardeşiniz olarak, biz et ile tırnak gibi iç içe geçtik. Bizi hiç kimse bölemeyecek ve hiç kimse bundan sonra bizim kardeşliğimize halel getiremeyecektir.’ dedim. Ve bu sözümde de durarak, bundan sonra da inşallah tüm Şırnaklı ve doğudaki kardeşlerimizin, Kürt kardeşlerimizin hak ve hukukunu da savunabilmesi için, bir batılı kardeşleri olarak onlarla beraber yürümeye devam edeceğiz. Bizim yolumuz, Hak yoludur. Bizim yolumuz, yüce Türk milletinin yoludur. Ve hep beraber aydınlık yarınlara çıkabilmek için de inşallah gecemizi gündüzümüze katarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

Yel, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmaya “Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” diyerek son verdi.
Editör : Tuğberk Erdem
1352 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu