Orion’daki Yöresel Lezzet Festivali Sona Erdi
reklam
05 Şubat 2019
Orion’daki Yöresel Lezzet Festivali Sona Erdi

Orion’daki Yöresel Lezzet Festivali Sona Erdi

Anadolu’nun birbirinden özel tatları ve doğal ürünleri Orion’da bir araya geldi, lezzet tutkunları Orion’a akın etti. 11 Ocak 2019 Cuma günü başlayan ve Orion AVM’nin ön otoparkında gerçekleştirilen Anadolu Yöresel Lezzetler Festivali, sona erdi.

Orion AVM, Anadolu Yöresel Lezzetler Festivali ile ziyaretçilerini Türkiye’nin birbirinden meşhur lezzetleriyle buluşturdu. Hatay mutfağından Adana’nın kebabına, Kahramanmaraş’ın baharatlarından Erzurum’un bakliyatlarına, Siirt’in balından Artvin’in zeytinine onlarca tat, düzenlenen festival kapsamında hazırlanan stantlarda yer aldı. Orion AVM’nin ön otopark alanında kurulan çadırlarda, 20’ye yakın şehrin standı yer aldı. Gastronomik değere sahip, geleneksel tatlarıyla ünlenmiş şehirlerin stant açtığı festivali ziyaret eden konuklar, hem yeni ürünler deneme hem de özledikleri ürünleri satın alma fırsatı buldu.

Türkiye'nin birbirinden ünlü yöresel lezzetlerini Trakya’yla buluşturan etkinlik, 10 gün süreyle ve 10.00-22.00 saatleri arasında konuklarını ağırladı. Fark Fuarcılık tarafından organizasyonu gerçekleştirilen festivalde, ürün satışı yapan stantların yanı sıra yöresel yemeklerin ve içeceklerin servis edildiği alanlar da yer aldı. Her biri kendi bölgelerinden gelen üreticiler tarafından kurulan stantlarda; Bitlis ve Siirt Karakovan balları, Artvin Yusufeli zeytini, Adana şalgamı, Kayseri sucuğu ve pastırması, Gümüşhane pestili ve kömesi, Malatya kayısı ve yemişleri, Tokat çemeni, Hatay nar ekşisi ve künefesi, Trabzon tereyağı ve süt ürünleri, Erzincan tulum peyniri, Beypazarı organik ürünleri, Isparta gül ürünleri, İzmit pişmaniyesi ve Adıyaman dibek kahvesi gibi yöresel ürünler, tüketiciyle buluştu.

Anadolu Yöresel Lezzetler Festivali, 20 Ocak Pazar günü sona erdi.
Editör : Tuğberk Erdem
1495 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu