Onlarla Birlikte Olduğumuz, Her Gün Çok Özel!
reklam
05 Şubat 2019
Onlarla Birlikte Olduğumuz, Her Gün Çok Özel!

Onlarla Birlikte Olduğumuz, Her Gün Çok Özel!

Ahbap Platformu’nun Tekirdağ kolu olarak 10 ay önce kurulan Ahbap Tekirdağ, gerçekleştirdiği birçok çalışmanın yanı sıra düzenli olarak yaptığı huzurevi ziyaretleri ile de her kesimden vatandaşın takdirini kazanıyor.

Geçtiğimiz Nisan ayında kurulan ve kısa bir sürede organize olan Ahbap Tekirdağ, “Sadece Özel Günlerde Değil; Biz Her Zaman Beraberiz” sloganıyla başlattığı huzurevi ziyaretlerine devam ediyor. Platforma üye temsilciler, her 2 haftada 1 Karadeniz Mahallesi’ndeki Zübeyde Hanım Huzurevi’ne giderek burada yaşayan büyükleri ile zaman geçiriyor. Her ziyarette huzurevi sakinleri ile sohbet ederek onların hayat deneyimlerinden de yararlanmayı ihmal etmeyen ekip, yeri geldiğinde büyükleri ile bocce oynuyor yeri geldiğinde de müzik eşliğinde göbek atarak oldukça keyifli anlar geçiriyor.

Ziyaretlerin temel amacı ile ilgili olarak detaylı açıklamalarda bulunan Ahbap Tekirdağ İnsanlık Çalışma Grubu Başkanı Devrim Yaşar Yılmaz “Huzurevinde yaşayan büyüklerimiz konusunda bizleri rahatsız eden bir durum vardı. Sadece bayramlarda, yaşlılar haftasında ve benzeri özel günlerde bu insanların ziyaret edilip, kalan zamanda unutulması bizleri üzüyordu. Aslında sadece bizi de değil toplumu üzen, ancak dile getirilemeyen bir durum. Bunun önüne geçebilmek adına ‘Sadece Özel Günlerde Değil; Biz Her Zaman Beraberiz’ sloganıyla her ziyaret öncesinde Aile ve Sosyal Politikalar Tekirdağ İl Müdürlüğü’müzden de izin alarak ziyaretlerimize başladık. İlk gittiğimizde ekibimizdeki herkes şaşkındı ve ne yapacağını bilmiyordu. Ancak bizleri öyle bir kucakladılar ki işte o zaman tek ihtiyaçlarının sevgi olduğunu anladık.” dedi.

“2 haftada bir ziyaret ederek oradaki büyüklerimiz ile inanılmaz bir bağ kurduk” diyerek sözlerine devam eden Yılmaz “İlk ziyaretimizin ardından büyük bir heyecan yaşadık. 2’nci, 3’üncü, 4’üncü derken hem büyüklerimizin bizim yolumuzu gözlediğini hem de bizim onları çok özlediğimizi fark ettik. Sohbet ile başlayan ziyaretlerimizde sanattan, kültürden, edebiyattan, resimden, şiirden ve daha birçok konudan konuşmaya başladık. O da yetmedi birlikte resim yaptık, bocce oynadık. Hatta ara sıra eğlenceler düzenleyip göbek attık. O kadar güzel vakit geçiriyoruz ki her biri ayrı bir hikâye…” diye konuştu.

Huzurevi ziyaretlerinin Ahbap bünyesinde yapılan en güzel işlerden biri olduğunun altını çizen Yılmaz “Ahbap’ın Türkiye çapında yaptığı gönüllere dokunan birçok çalışması var. Huzurevi ziyaretlerimiz de bunlardan biri. Yaptığımız tüm çalışmalarda olduğu gibi burada da en güzel şey arkamızda bıraktığımız tüm yüzlerin gülmesi. İşte bizim enerjimizin, mutluluğumuzun da kaynağı tam da burası.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1357 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu