Temiz Bir Çevre ve Sağlıklı Bir Şehir İçin Çalışıyoruz
reklam
05 Şubat 2019
Temiz Bir Çevre ve Sağlıklı Bir Şehir İçin Çalışıyoruz

Temiz Bir Çevre ve Sağlıklı Bir Şehir İçin Çalışıyoruz

Daha temiz bir ilçe yaratmak için Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çevre çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Belediye tarafından hayata geçirilen projelerin olumlu sonuçlar vermesi ise sevinçle karşılanıyor.

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün çalışmaları kapsamında tüketim sonucu oluşan plastik, cam, metal, kâğıt ve karton gibi ambalaj atıklarının oluştukları yerlerde diğer atıklardan ayrı olarak biriktirilmesi ve sağlıklı bir geri kazanım sisteminin oluşturulması için hazırlanan geri dönüşüme destek kampanyalarına destek çığ gibi büyüyor.

Belediye tarafından çocuklara sosyal sorumluluk ile çevre bilinci kazandırmak ve aşılamak için eğitimler verilirken Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan eğitimlerde ambalaj atıklarının çöp veya doğaya gelişigüzel atılmaması, okullarımızda işyerlerimizde ayrı toplanması ve geri kazanım noktalarına bırakılması gerekliliği vurgulanıyor. Eğitim seminerleri sonucunda her dönem 2 bin öğrenciye ulaşılarak çevre bilincinin erken yaşlarda oluşması ve öğrenciler aracılığıyla ailelerinin bilgilendirilmesi, böylece çevrenin korunması ve geri dönüşüme ilginin artması hedefleniyor. Ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılması için ilçe sınırları içerisinde bulunan okullarla seferber olan Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, “Doğanın Pili Bitmesin” sloganıyla “Atık Pil Toplama Yarışması” ve “Öğrenciler Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya (AEEE) Topluyor” sloganıyla “Elektrik Atık Toplama Yarışması” düzenliyor. Bu yarışmalarla dereceye giren okullara çeşitli hediyeler veriliyor. Ayrıca muhtarlar aracılığıyla halkın da katılım gösterebileceği “Muhtarlıklar Arası Elektronik Atık Toplama Yarışması” sonunda kazanan muhtarlara da hediyeler takdim ediliyor.

Çalışmalarla ilgili olarak açıklama yapan ve çevre konusunun öneminin altını çizen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt “Havadan, karadan ve denizden çevrenin kirletildiğini gözlemliyoruz. Bizlerin ve gelecek nesillerimizin güzel bir çevrede temiz bir kentte yaşaması için çevre konusundaki hizmetlerimize ve projelerimize, hız kesmeden devam edeceğiz. Yarının Çorlu’sunu, bugünden koruyacağız. Belediyecilik anlayışımızda çevreye duyarlılık, en öncelikli işlerimizden birisi olacaktır.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1422 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu