Tüyü Bitmemiş Yetimin Hakkını Hiç Kimseye Yedirmem!
reklam
05 Şubat 2019
Tüyü Bitmemiş Yetimin Hakkını Hiç Kimseye Yedirmem!

Tüyü Bitmemiş Yetimin Hakkını Hiç Kimseye Yedirmem!

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen geleneksel akşam yemeğinde, Tekirdağ il ve ilçelerinde görev yapan çok sayıda basın emekçisiyle bir araya geldi.

10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen geleneksel akşam yemeğinde konuşan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Martaş Limanı’ndan belediyenin hakkına düşen kâr payını söke söke alacaklarını ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceklerini söyledi. İlçede kurulmak istenen termik santrale karşı çıktığı, çevre ve insan sağlığına zararlı yatırımlarla mücadele ettiği için asılsız iftiralarla yıpratılmaya çalışıldığını dile getiren Başkan Uyan, Kaptan Şirketler Grubu bünyesinde çalışan işçilerin yapılan baskılar sonucu kendisini şikâyet ettiğini ve aynı şirkete ait Şafak Gazetesi’nin kendisi hakkında ileri sürdüğü tüm iddialar ile asılsız haberlerin, mahkeme kararlarıyla tek tek çürütüldüğünü söyledi.

VATANDAŞIN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEM!

Martaş Limanı’nın işletmecisi durumunda bulunan Kaptan Şirketler Grubu tarafından vatandaşın hakkını savundukları için yıpratılmaya çalışıldıklarını ileri süren Başkan Uyan “Marmaraereğlisi Belediyesi, Martaş Limanı’nın kuruluşunda yüzde 10 kâr ortağı. Limanın kuruluşundan itibaren bugüne kadar geçen zaman zarfında, maalesef ki milyonlarca liraya ulaşan kâr payı alınamamış durumda. Bu konuda, bağımsız denetçi isteyerek dava açtık. Biz vatandaşın hakkını savunduğumuz için kendi çalışanlarına zorla dava açtırarak, tarafımı yıpratmaya çalışıyorlar. Vatandaşın hakkını, kimseye yedirmem.” diye konuştu.

MAHKEME GEREKLİ CEVABI VERDİ

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Marmaraereğlisi Meslek Yüksek Okulu yeni hizmet binasının yeri ile ilgili olarak ileri sürülen iddiaların asılsız olduğunun, Mahkemenin verdiği karar doğrultusunda da tescillendiğini ifade eden Başkan Uyan “Marmaraereğlisi Meslek Yüksek Okulu; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Marmaraereğlisi Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi işbirliği ile yapıldı. Eğitim yatırımlarına karşı gelenler, kalkıp şikâyet ettiler. Üniversitenin yaklaşık 800 metre ilerisindeki çöplüğün, okulun yapıldığı alanda olduğunu iddia ettiler. Okulun zemini incelendi ve mahkeme lehimize karar verdi. Ama Kaptan Demir Çelik çalışanlarından Hacı Ali Salt, Osman Altuntaş, Recep Baş ve Levent Duman, üniversite alanının çöplük olduğunu iddia etmişlerdi. Tabi beni yıpratmak amacıyla aynı şirkete ait Şafak Gazetesi’nde çöplüğe fakülte yaptırdığımızı iddia ederek, asılsız iftiralar atmışlardı. Mahkeme, onlara da gerekli cevabı verdi. Görüldüğü gibi ilçemizde eğitim yatırımlarını engellemeye çalışanlarla, geleceğimizin teminatı gençlerimizin modern binalarda eğitim almasını istemeyenlerle mücadele ediyoruz. Her seferinde galip geliyoruz. Eğitime karşı çıkanlarla mücadele etmekten yılmayacağız.” dedi.

ŞANTİYEYİ BİLE ŞİKÂYET ETTİLER

Yine Kaptan Demir Çelik çalışanları Hacı Ali Salt, Osman Altuntaş, Recep Baş ve Levent Duman tarafından şikâyet edilen asfalt şantiyesi davasına da değinen Başkan Uyan “İlçemizdeki yollarımızı asfaltlamak amacıyla kurduğumuz asfalt şantiyemizi bile şikâyet ettiler. Asfalt şantiyesi, belediyenin en önemli yatırımlarından bir tanesi… Yollarımızı kendi imkânlarımızla asfaltlamak için kullanıyoruz. Şantiyemizi şikâyet edenlere baktığımızda, Kaptan Demir Çelik çalışanları ve yine aynı kişiler olduğunu görüyoruz. Bunlar, resmen belediyenin halka hizmet etmesini engellemeye çalışıyorlar. Yoksa kim asfalt şantiyesini şikâyet eder ki! Asfalt şantiyesi konusunda Bölge İdare Mahkemesi’nin ardından Danıştay da lehimize karar verdi.” diye konuştu. Başkan Uyan daha sonra sit alanına çöp döküm iddiası, asfalt şantiyesi, Kamaradere (Göksu Villaları) başta olmak üzere Kaptan Demir Çelik şirketi çalışanları tarafından açılan davalarda alınan kararları basınla paylaştı.

Başkan Uyan, konuşması sonrası tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak görevlerinde başarılar diledi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü yemeğine; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün ve Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ile çok sayıda basın mensubu katıldı.
Editör : Tuğberk Erdem
1404 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu