Süleymanpaşa'daki Organik Pazar, Ev Kadınlarına Umut Oldu
reklam
05 Şubat 2019
Süleymanpaşa'daki Organik Pazar, Ev Kadınlarına Umut Oldu

Süleymanpaşa'daki Organik Pazar, Ev Kadınlarına Umut Oldu

Kadınların üretime ve ev ekonomisine katkısını arttırmak amacıyla çalışmalar yürüten Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğinde “Kadın Eli Organik Pazarı” nın açılışı gerçekleştirildi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın eşi Belgin Eşkinat ile birlikte katıldığı ve Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği binası önünde gerçekleşen açılışa; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, belediye meclis üyeleri, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

HER CUMARTESİ BURADAYIZ

Açılışta konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat “Güzel bir pazar yerinde, sizlerle birlikteyiz. Aslında bu pazar her yerde var, ama bizde daha yeni başladı. Umarım bereketli olur ve devam eder. Başka mahallerimize ve köylerimize de yayılır. Hem birbirimizle pazarda daha çok karşılaşma fırsatımız olur hem de üretici ürününü doğrudan tüketiciye verir. Herkes kimin ürettiğini, nerden aldığını, neyi aldığını bilir. Pazarlar, çok canlı görüntülere sahne oluyor. Özellikle yaz aylarında daha da büyüyeceğini düşünüyorum. Geçtiğimiz yaz Kumbağ’da da buna benzer bir çalışma yapmıştık ve bu çalışma çok etkili olmuştu. Karadeniz kadınları; her zaman çalışkandır, üretkendir. Kendi ürünlerini Süleymanpaşalı hemşerileri ile paylaşacaklar. Bu, çok güzel bir olay… Her cumartesi buradayız.” dedi.

BİZİM KADINLARIMIZ ÇALIŞKANDIR

Başkan Eşkinat’ın ardından Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz de açıklamalarda bulundu. Başkan Akyüz “Süleymanpaşa Belediye Başkanı’mız bu konuda çok destek oldular. Bizim kadınlarımız cefakârdır, çalışkandır, sürekli aile içinde katkı yapmayı seven bir yapısı vardır. Bu anlamda bu pazarın, Tekirdağ’da da bunu başlatmak adına bir adım olduğunu düşünüyorum. Belki küçük bir adım, ama kartopu da küçükten başlar.” diye konuştu. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da konuşma gerçekleştirdiği açılış, stantların gezilmesi ile sona erdi.

ONLARCA ORGANİK ÜRÜN

El örgülerinden kahvaltılıklara, Karadeniz Ekmeği’nden süt ve süt ürünlerine, yumurtadan cevize, turşudan yöresel reçellere kadar birçok seçeneği barındıran Kadın Eli Organik Pazarı, her cumartesi günü Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği binası önünde hizmet vermeye devam edecek.
Editör : Tuğberk Erdem
1704 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu