Ruh Sağlığı Merkezi’nden 2 Bin 180 Vatandaşa Destek
reklam
05 Şubat 2019
Ruh Sağlığı Merkezi’nden 2 Bin 180 Vatandaşa Destek

Ruh Sağlığı Merkezi’nden 2 Bin 180 Vatandaşa Destek

Yaklaşık 3 yıl önce kurulan Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi, kurulduğu günden bu yana 860’ı çocuk bin 320’si ebeveyn olmak üzere toplam 2 bin 180 vatandaşa ruhsal ve zihinsel destek sağladı.

Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve Süleymanpaşa Çocuk Kulübü hizmet binasında faaliyet gösteren Çocuk ve Ruh Sağlığı Merkezi, 3 yıllık süreçte 2 bin180 danışan ile toplam 3 bin 50 görüşme yaptı. Ailelere yönelik olarak 5 kez seminer düzenleyen Çocuk ve Ruh Sağlığı Merkezi, çocuklar için de 24 kez etkinlik yaparak 307 çocuğa ulaştı. Merkez, yaptığı tüm çalışmaları ücretsiz olarak gerçekleştiriyor.

Çocuk ve Ruh Sağlığı Merkezi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediyesi olarak her yaş grubunu düşünen hizmetler yapmayı görev olarak edindiklerini belirtti. Eşkinat “Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi, Süleymanpaşa İlçesi’nde yaşayan öncelikle 0-6 yaş arası çocuklara ve ailelerine daha mutlu ve huzurlu bir gelecek sağlamak için kuruldu. Merkezimiz, ücretsiz olarak koruyucu ruh sağlığı hizmeti veriyor. Ruhsal ve zihinsel açıdan gelişimin en hızlı olduğu dönem olan 0-6 yaş grubu öncelikli olmak üzere uzman psikologumuz çocuklarımız ve ailelerimizin yanında oluyor. Bizler de huzur ve mutluluğun her yaş grubundan hissedilebildiği, yaşam kalitesi yükseltilmiş mutlu bir Süleymanpaşa için çalışıyoruz.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1384 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu