İskeçe’de Düzenlenen Fotoğraf Sergisine Yoğun Katılım
reklam
19 Mart 2019
İskeçe’de Düzenlenen Fotoğraf Sergisine Yoğun Katılım

İskeçe’de Düzenlenen Fotoğraf Sergisine Yoğun Katılım

Ankara’da yaşayan Trakyalılar’ın bir araya gelerek oluşturduğu Trakyalılar Vakfı ile İskeçe Türk Birliği’nin işbirliğiyle yapılan ve Balkan Göçleri’nin anlatıldığı “Göçün Acısında Birleşen Gönüller” adlı fotoğraf sergisi, İskeçe’de gerçekleştirildi.

Düzenlenen fotoğraf sergisine; Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Gümülcine Belediyesi Meclis Üyesi Sibel Mustafaoğlu, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Trakyalılar Vakfı Başkanı Gökhan Özgöç, Başkan Yardımcısı Naci Erol, Genel Sekreter İbrahim Canbolet ve Basın-Halkla İlişkiler Direktörü Rabia Onur Cansız’ın yanı sıra Batı Trakya’da yaşayan çok sayıda soydaşımız katıldı.

İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, sergi açılışı öncesinde yaptığı konuşmada “Türk tarihi, aynı zamanda göç tarihidir. Bazen yeni vatanlar edinmek için göç, bazen de Anavatan’a kaçabilmek ve hayatta kalabilmek için göç ve bazen de ekonomik nedenlerle göç. Türklerin tarihinde göç ayrılmaz bir şekilde yer almıştır. Sergide konu edilen ise daha çok Balkanlar’dan yapılan Türk göçleridir. 1700’lü yılların sonlarına doğru Karlofça Anlaşması ve sonrasında gelen Osmanlı İmparatorluğu’nun toprak kaybıyla başlayan Balkanlar’daki Türk göçü, 1’inci Balkan Savaşı, 2’nci Balkan Savaşı, 1’inci Dünya Savaşı esnasında devam ettiği gibi başka dönemlerde de devam etti ve hala devam ediyor.” dedi. Organizasyonda Trakyalılar Vakfı Başkanı Gökhan Özgöç, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete ve Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu da birer konuşma gerçekleştirdiler.

Açılış konuşmalarının ardından “Göçün Acısında Birleşen Gönüller” fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Soydaşlarla birlikte gezilen sergi organizasyonu sonrasında hatıra fotoğrafı çektirildi.

Editör : Tuğberk Erdem
1486 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu