Beren Bebek Çocuk Akademisi, Düzenlenen Törenle Açıldı
reklam
19 Mart 2019
Beren Bebek Çocuk Akademisi, Düzenlenen Törenle Açıldı

Beren Bebek Çocuk Akademisi, Düzenlenen Törenle Açıldı

Ergene Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl temeli atılan ve bu sene eğitim-öğretime başlayan Beren Bebek Çocuk Akademisi’nin açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törende, Kubrat Belediyesi ile kardeş şehir protokolü de imzalandı.

Yoğun bir katılım ile gerçekleşen Beren Bebek Çocuk Akademisi Açılış Töreni’ne; Ergene Belediye Başkanı Vekili Merdin Cantaş, Ergene Belediyesi’nin Makedonya’daki kardeş şehri olan Radoviş Belediyesi Belediye Başkanı Gerasim Konzulov ve Meclis Üyesi Enis Ömer, Ergene Belediyesi’nin Bulgaristan’daki yeni kardeş şehri Kubrat Belediyesi Belediye Başkanı Alkin Nebi ve Başkan Yardımcıları Orhan Mehmed ve Hüseyin Yumerov, Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Hülya Perin, Ergene Belediyesi Başkan Yardımcıları Harun Akkan, Hülya İnci ve Ayça Albayraktar, Ergene Belediyesi Meclis Üyeleri, Beren Bebeğin babası Melih Kurtuluş ve ailesi, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ERGENE’DEN EV ALMAK İSTİYORUM

Günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yapan ve yaptığı konuşmada Ergene’de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Makedonya Radoviş Belediyesi Belediye Başkanı Garasın Konzulov “Ergene’ye, bugün 3’üncü gelişim. İlk geldiğim zaman ile şimdiki zaman arasında çok büyük farklar var. Gerçekten Ergene eski dönemlere göre çok gelişti ve büyüdü. Burada, kendi ülkemizden göç etmiş vatandaşlarımız da var. Ben de buradan ev alıp, sizlerle bir arada olmak istiyorum.” dedi.

ORTAK PROJELERDE YER ALACAĞIZ

Makedonya Radoviş Belediyesi Belediye Başkanı Garasın Konzulov’un ardından kürsüye Bulgaristan Kubrat Belediyesi Belediye Başkanı Alkin Nebi davet edildi. Nebi, törende yaptığı konuşmada “Ergene Belediyesi ile kardeş şehir olmaktan dolayı çok mutluyum. Artık Ergene Belediyesi ile ortak projeler üreteceğiz, kültürlerimizi birbirimize en iyi şekilde anlatacağız. Birazdan açılışını gerçekleştireceğimiz bu güzel projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

100 ÇOCUĞA HİZMET VERECEK

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in Ankara’da olması nedeniyle törene Ergene Belediye Başkan Vekili olarak katılan Merdin Cantaş ise “Ergene Belediyesi’nin eğitime kazandırmış olduğu en büyük projelerinden biri olan Beren Bebek Çocuk Akademisi’nin açılışını gerçekleştirmekten dolayı onurlu ve gururluyum. Ergene’de çalışan annelerimizin çocuklarını gönül rahatlığı ile bırakabilecekleri Beren Bebek Çocuk Akademisi 100 öğrenci kapasiteli olup, alanında uzman öğretmenlerimiz ile çocuklarımıza eğitim vermektedir. Beren Bebek Çocuk Akademisi’nde 37-66 aylık yaş grubu çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamak, sağlıklı bireylerin yetişmesine yardımcı olmak ve kadınlarımızın istihdam oranının arttırılması hedeflenmektedir. Gündüz bakımevi; çocukların doğa ile iç içe olması ve ferah bir mekân olması adına iç avlu etrafında şekillenmiş olup, bünyesinde uygulama bahçesi ve çocuk oyun parkı yer almaktadır. 500 m² zemin oturumuna sahip, toplamda 900 m² kapalı ve 750 m² açık alana sahip olan 100 çocuk kapasiteli bakımevi; 5 oyun odası, 2 uyku odası, 2 etkinlik atölyesi ile sosyal alanlar, drama atölyesi ve yemekhaneden oluşmaktadır. Tam gün hizmet vermesi planlanmakta olan Beren Bebek Çocuk Akademisi, Yeşiltepe ve diğer mahallelerimizin ihtiyacını karşılamak üzere halkımızın hizmetine sunulmuştur. Çocuklarımız için saat 08.00’de açılacak olan eğitim yuvamız, saat 17.00’ye kadar açık olacak. Ayrıca çocuklara sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı da verilecek. Beren Bebek Çocuk Akademisi’nde İngilizce, sosyal aktiviteler, yaratıcı dans, yaratıcı drama, doğa, sanat, müzik, beden perküsyonu ve kodlama eğitimleri de verilecek.” dedi.

BAŞKAN YÜKSEL ve EKİBİNE TEŞEKKÜR

Konuşmaların ardından Ergene Belediyesi ve Kubrat Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. İmza töreninin ardından Beren Bebek Çocuk Akademisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri ve Kurtuluş Ailesi, daha sonra eğitim yuvasını gezdi. Beren Bebek Çocuk Akademisi’ni çok beğendiklerini dile getiren yabancı konuklar, bu büyük eğitim yuvasını Ergene’ye kazandıran Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve ekibine teşekkürlerini ilettiler. Kurtuluş Ailesi de 08 Temmuz 2018’de yaşanan elim tren kazasında hayatını kaybeden bebeklerinin isminin Ergene Belediyesi Çocuk Akademisi’ne verilmesinden dolayı son derece mutlu olduklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundular.
Editör : Tuğberk Erdem
1455 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu