Rafi Ay, Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Oldu
reklam
19 Mart 2019
Rafi Ay, Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Oldu

Rafi Ay, Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Oldu

Öz İplik-İş Sendikası 13’üncü Olağan Genel Kurulu, 09-10 Şubat 2019 tarihlerinde Ankara’da yapıldı. “Hedef İşkolunda Lider Sendika” temasıyla gerçekleştirilen kurulda seçime tek liste ile gidilirken, Rafi Ay Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı oldu.

Öz İplik-İş Sendikası 13’üncü Olağan Genel Kurulu yapıldı. Büyük bir coşku, katılım, heyecan, birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleşen genel kurulda, Rafi Ay Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı olarak seçildi. Ay başkanlığındaki Genel Yönetim Kurulu Üyelikleri’nde ise Muzaffer Birdoğan, Engin Doğan, İbrahim Yıldız ve Turgay Ulutürk isimleri yer aldı.

BİRLİK ve BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN

Gerçekleştirilen seçimin ardından bir teşekkür konuşması yapan Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay “Şölene dönüşen kongremiz için teşkilatlarımıza ve delegelerimize teşekkür ediyorum. Bize inanan, güvenen, bizlerle ‘Yola Devam’ diyen delegelerimize şükranlarımı sunuyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın, sendikamıza faydalı işler yapmayı nasip etsin.” dedi.

YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM!

Öz İplik-İş Sendikası’na ve Öz İplik-İş üyelerine yakışır bir kongre gerçekleştirildiğinin altını çizen Ay “Konuşmama, hoşgörü ve barışın sembolü olan Mevlana Celaleddin Rumi’nin sözleri ile devam etmek istiyorum: ‘Dün, dünde kaldı cancağızım. Ne kadar söz varsa, düne ait. Bugün yeni şeyler söylemek lazım!’ Sektörümüzde öncü bir sendika olarak, ilerleyen günlerde, sendikal harekete örnek olacak faaliyetlerimizi, sizlerle birlikte harekete geçireceğiz. Yaşadığımız çağın gelişiminden ve ilerlemesinden dolayı, yeni anlayışlarla yola çıkıyoruz. Farklı bir sendikal modele, hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyuyoruz. Bugüne kadarki deneyimlerimiz, irademiz, inancımız, cesaretimiz,  bugünkü heyecanımızla karşınızdayız. Sanayiciler ve işadamları ‘Sanayi 4,0’ diyorlar, biz de ‘Sendika 4,0’ diyeceğiz… Saygın bir iş ve saygın bir yaşamın önüne engel olan; gelir dağılımı adaletsizliği, kayıt dışı çalışma, kaçak işçilik, düşük ücret, ücretlerdeki vergi yükü, işsizlik, yoksulluk ve eşitsizlik için mücadelemizi sürdüreceğiz.” diye konuştu.

LİDER SENDİKA OLACAĞIZ

Ay “Öz İplik-İş’te düne ait eksik ne var ise hepsini elimizin tersiyle ittik. Yeni bir sayfa açtık. Amacımıza odaklanacağız ve sektörde lider sendika olacağız. Birlik, beraberlik içinde omuz omuza yürüyeceğiz. Güzel bir genel kurul gerçekleştirdik. Bu genel kurul bizlerin omuzlarındaki yükü daha da ağırlaştırdı. Bundan sonra tüm üyelerimiz için, Öz İplik-İş Ailesi için daha çok çalışacağız, daha çok sorumluluk sahibi olacağız. Allah, bizleri daha da güzel günlerde birleştirsin. Yaşasın Öz İplik-İş, yaşasın Öz İplik-İş’çileri…” dedi.

Seçimlerin sonuçlarının açıklanmasıyla delegeler konfeti patlatarak seçim sonucunu yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kutladılar.
Editör : Tuğberk Erdem
1541 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu