TEKULAŞ ile Öz Taşıma İş Arasında, Toplu İş Sözleşmesi
reklam
19 Mart 2019
TEKULAŞ ile Öz Taşıma İş Arasında, Toplu İş Sözleşmesi

TEKULAŞ ile Öz Taşıma İş Arasında, Toplu İş Sözleşmesi

Tekirdağ Otopark Ulaşım Nakliye İmar Plan Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ (TEKULAŞ) ve Öz Taşıma İş Sendikası arasında, 2018-2020 yıllarına ait toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeyle çalışanlar, süreç içerisinde toplamda yüzde 40 zam hakkına kavuştu

Çorlu Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza törenine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, TEKULAŞ Genel Müdürü Ali Osman Yaşar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Fatih Ünsal ve Öz Taşıma İş Sendikası’na bağlı çalışanlar katıldı.

60 BİN KİŞİYE KESİNTİSİZ HİZMET

Toplu iş sözleşmesi için düzenlenen programın açılış konuşmasını, TEKULAŞ Genel Müdürü Ali Osman Yaşar gerçekleştirdi. Genel Müdür Yaşar “2018-2020 yıllarını kapsayacak olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz, 18 Ocak 2019 tarihinde tamamlanmıştır. Bu süreçte emeği geçen başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere herkese teşekkür ederim. Bizler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin toplumdaki yüzüyüz. Günde, yaklaşık 60 bin vatandaşımıza taşıma hizmeti veriyoruz. Sizler, vatandaşlarımız karşısında bizim aynamızsınız. Bugüne kadar bu anlayışla vatandaşlara hizmet ederek Büyükşehir Belediyesi’nin hızına hız, kalitesine kalite kattınız. Bu vesileyle imzalanan toplu iş sözleşmesinin, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

YAKLAŞIK 8 AY SÜRDÜ

Düzenlenen programda, Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay da bir konuşma gerçekleştirdi. Yapılan toplu iş sözleşmesi ile çalışanların önemli bir kazanım elde ettiklerine değinen Toruntay “Öz Taşıma İş Sendikası olarak, yaklaşık 7-8 aylık müzakereler sonucunda mutlu sona ulaştık. Çalıştığımız yerlerin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Toplu iş sözleşmemizin, tüm arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. İmzalanan toplu iş sözleşmemiz için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza, arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

BELEDİYELERİN GÖRÜNEN YÜZÜSÜNÜZ

Toplu iş sözleşmesinin önemine değinen ve yapılan sözleşmenin hayırlı olmasını dileyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ise “Sizler, vatandaşlarımıza karşı bizlerin görünen yüzüsünüz. Toplumumuzun tamamına hizmet ediyorsunuz. Bu görevi yaparken, kamuda belediyelerimizin sizlere karşı sorumluluklarını yerine getirme mücadelenizi saygıyla selamlıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle toplu iş sözleşmemizin hayırlı ve uğurlu olmasını canı gönülden diliyorum.” dedi.

GÜLEN YÜZÜMÜZ OLMAK DURUMUNDASINIZ

Programın kapanış konuşmasını, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak gerçekleştirdi. Öz Taşıma İş Sendikası üyesi şoförlere seslenen Albayrak “İşiniz kolay değil. Günde 60 bin vatandaşımızı, ayda 1 milyon 800 bin vatandaşımızı taşıyorsunuz. Her gün farklı insanlarla muhatap oluyorsunuz. Ama biz madem bu göreve talip olduk, hiçbir şeyden şikâyet etme hakkımız yok! Bir şartımız var; vatandaş daima haklıdır. Haksız bile olsalar, onlara güler yüz göstermek durumundayız. Sizler, bizim gülen yüzümüz olmak durumundasınız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi büyüdükçe, çalışanlarımız da hakkını fazlasıyla alacaktır. Önümüzdeki dönemlerde yüzlerinizi daha da güldürecek toplu iş sözleşmeleri imzalayacağız. Hepinize Allah sağlık, sıhhat versin. Ailenize ve sevdiklerinize huzur ve mutluluklar diliyorum. İmzalayacağımız sözleşmenin hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından 2018-2020 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi, büyük coşku içerisinde imzalandı. Çalışanlar bu sözleşmeyle süreç içerisinde toplamda yüzde 40 zam alma hakkına kavuştu. 
Editör : Tuğberk Erdem
1380 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu