Dünya Tavuklarının Yumurtaları, Orion AVM’de Sergilendi
reklam
19 Mart 2019
Dünya Tavuklarının Yumurtaları, Orion AVM’de Sergilendi

Dünya Tavuklarının Yumurtaları, Orion AVM’de Sergilendi

Dünyanın farklı ülkelerinden 105 tavuk ırkına ve egzotik hayvanlara ait yumurtaların görülebileceği Dünya Tavukları ve Yumurtaları Sergisi, 23 Şubat Cumartesi günü Orion Alış Veriş Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Koleksiyon farklılığı ve sergi içeriği açısından Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Dünya Tavukları ve Yumurtaları Sergisi, 23 Şubat’ta Çorlu halkı ile buluştu. Bugüne kadar sergilendiği şehirlerde yoğun ziyaretçi ilgisi gören, 105 farklı tavuk ırkının ve egzotik hayvanların yumurtalarını içeren sergi 3 Mart’a kadar 9 gün boyunca Orion AVM’de ziyaret edilebilecek.

Asya’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Avustralya’ya kadar 33 ülkeden 105 farklı tavuk ırkının yumurtaları ile köpekbalığı, piton, bukalemun, timsah gibi farklı hayvanların da yumurtalarının görüleceği sergi, her yaştan ziyaretçiye hitap ediyor. Boyut ve renk olarak birbirinden ayrılan tavuk yumurtalarının, aslında ne kadar farklı olabildikleri bu ilginç sergide görülüyor.

Ziyaretçilerine sergilenen yumurtalar hakkında bilgiler veren, fotoğraf ve tanıtım materyalleriyle pek bilinmeyen özelliklerini de anlatan sergi, büyüklerin ilgisini çektiği kadar öğrencilerin de görerek öğrenmesi anlamında fayda sağlıyor. Her yaşa ve her eğitim düzeyine yönelik hazırlanmış Dünya Tavukları ve Yumurtaları Sergisi, koleksiyon zenginliğiyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.

Dünya Tavukları ve Yumurtaları Sergisi, 23 Şubat-3 Mart günlerinde Orion’da ücretsiz olarak gezilebilecek.
Editör : Tuğberk Erdem
1320 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu