Havacılık ve Savunma Sanayi Zirvesi, Çorlu’da Buluştu
reklam
19 Mart 2019
Havacılık ve Savunma Sanayi Zirvesi, Çorlu’da Buluştu

Havacılık ve Savunma Sanayi Zirvesi, Çorlu’da Buluştu

TÜDEP/HASUN Kümelenmesi tarafından ve TÜBİTAK MAM ve TRAKYAKA desteğiyle hayata geçirilen Trakya İleri Malzemeler Süper Alaşımlar ve Kompozit Çalıştayı, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Derneği Havacılık Savunma Uzay ve Nükleer Güç Santralleri İhtisas Kümelenmesi (TÜDEP/HASUN Kümelenmesi) tarafından ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi (TÜBİTAK MAM) ve Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) desteğiyle hayata geçirilen Trakya İleri Malzemeler Süper Alaşımlar ve Kompozit Çalıştayı, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

TÜDEP Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yetişgin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyona; Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ-Turkish Aerospace Industries-TAI) ve Türk Hava Yolları (THY) Teknik Yerlileşme Başdanışmanı Halil Tokel, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eker, TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Makaracı, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji Müdürü Fahrettin Akçal, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman H. Tecer, TÜDEP/HASUN Kümelenmesi üyesi 110 sanayi işletmesi çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Programın sonunda, çalıştay programının akışı ile ilgili varılan sonuçları özetleyen TÜDEP Başkanı Murat Yetişgin, HASUN çerçevesinde toplam 4 bölüm olarak planlanan, ileri malzemeler, hassas ve süper alaşımlar ve kompozit konularının taşıdığı öneme istinaden, bu çalıştay serisinin, daha detaya inilerek, konuların derinleştirileceğini ifade etti. En önemlisinin, sanayici ve ilgili sektörler yararına, kalıcı ve faydalı sonuçları, uygulamada görmek olduğunu belirten Başkan Yetişgin, başta TÜBİTAK MAM ve TRAKYAKA olmak üzere, katılan ve emek veren tüm taraflara teşekkür etti.
Editör : Tuğberk Erdem
1808 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu