Geçmişte Olduğu Gibi, Destanlar Yazmaya Devam Edeceğiz!
reklam
19 Mart 2019
Geçmişte Olduğu Gibi, Destanlar Yazmaya Devam Edeceğiz!

Geçmişte Olduğu Gibi, Destanlar Yazmaya Devam Edeceğiz!

Seçim çalışmalarını zaman mevhumu gözetmeksizin sürdüren Saadet Partisi Çorlu Belediye Başkan Adayı Murat Vakitçi, Milli Görüş’ün geçmişte hayata geçirdiği ve günümüz için özlenen belediyecilik anlayışını yeniden tesis edeceklerini ileri sürdü.

Vakitçi, yaptığı açıklamada “Milli Görüş 50 yıllık geçmişinde birkaç kez koalisyon ortağı oldu. En önemli bakanlıkları yönetti. 1994 yılında yerel yönetimlerde iktidara geldi. Belediyeleri yönetti. Peki, ne belediyelerimiz ne bakanlarımız ne de milletvekillerimiz hakkında bir tane şaibe duydunuz mu? Bir tane usulsüzlük gördünüz mü? Bir tane yolsuzluk imasına şahit oldunuz mu? Hayır! Tam tersine Milli Görüşçü kadrolar, genel ve yerel yönetimlerde rüşveti, iltiması, kayırmacılığı ve yolsuzluğu tarihe gömdüler. Hepiniz hatırlarsınız, yerel yönetimlerde iktidara geldiğimizde ilk işimiz; belediyelerde, ‘Rüşvet alan da veren de melundur!’ anlayışını hâkim kılmış, hatta bu düsturu belediyelerin girişine tabela olarak asmıştık. Ne yazık ki bugün manzara ortada… Rüşvet alan da veren de melundur anlayışı gitti. Rüşvet alan da veren de memnundur anlayışı geldi. Geldiğimiz noktada belediyecilikte durumumuz; ‘helâlin adı kaldı, onu gören yok, haram kapışıldı hâlâ doyan yok!’” dedi.

Vakitçi “Bizim bu söylediklerimizi kuru birer seçim vaadi zannedenler, geçmişimize bir baksınlar. Milli Görüş, yerel yönetimlerde birçok kere belediyeleri devraldı. Bu belediyelerde insanımıza parmak ısırtan icraatlarda bulunduk. Biz milletin, değil parasını, o paranın tozunu bile üzerine kondurmayan, harama tenezzül etmeyen bir zihniyete mensubuz. Belediyeye ziyaret gelen babasını makam aracıyla değil, özel taksiyle hastaneye götüren bir zihniyetin mensubuyuz. Dostlarıyla çizmeyi giyip sokakları temizleyen, işçileriyle beraber karavana yemek yiyen bir zihniyetin mensubuyuz. Bundan sonra da bu örnekler devam edecek, belediyecilikte destanlar yazacağız inşallah!” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1296 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu