Ailenin Kararı, Nakil Bekleyen 3 Hastaya Umut Oldu
reklam
30 Mart 2019
Ailenin Kararı, Nakil Bekleyen 3 Hastaya Umut Oldu

Ailenin Kararı, Nakil Bekleyen 3 Hastaya Umut Oldu

Beyin kanaması şikâyetiyle hastaneye getirilen 49 yaşındaki kadın hasta, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Merhumenin ailesinin aldığı organ bağışı kararının ardından başlayan hummalı çalışma, nakil bekleyen 3 hastaya umut oldu.

Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle Özel Optimed Hastanesi’ne getirilen 49 yaşındaki kadın hasta, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından harekete geçen uzman kadro, aileye organ bağışı konusunda bilgilendirme yaptı. Ailenin verdiği organ nakli onayı sonrasında ise ihtiyaç sahibi hastalara nakledilmek üzere gerekli hazırlıklar başladı. İlk olarak hastane yetkileri İstanbul Bölge Organ Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçti ve akabinde merkezin istediği test ve tahlil sonuçlarını gönderdi. Süreç sonunda da hastanın 2 böbreği ve kalbinin nakil için uygun olduğu belirlendi. İstanbul’dan gelen Bölge Organ Koordinasyon Merkezi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlar ile merhumenin organları başarılı bir şekilde alındı. Merhumenin böbrekleri İstanbul İstinye Üniversitesi Hastanesi’ne, kalbi ise Şişli Florance Nightingale Hastanesi’ne nakledildi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Özel Optimed Hastanesi Hastane Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan ise ‘organ nakli için hastaya önce beyin ölümü tanısının konulduğunu, ardından hastanın ailesinden izin alındığını ve bu süreçlerde bazı ailelerin organ nakline sıcak baktığını, bazı ailelerin ise acılarını daha da çoğaltacak endişesi ile bağışa yanaşmadıklarını’ dile getirdi.
Editör : Tuğberk Erdem
1511 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu