Büyükşehir'in "Gürültü Eylem Planı" Çalışmaları Başladı
reklam
31 Mart 2019
Büyükşehir'in

Büyükşehir'in "Gürültü Eylem Planı" Çalışmaları Başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa Birliği “Çevresel Gürültü Direktifi” ve 2872 sayılı Çevre Kanunu’na bağlı olarak “Tekirdağ İli Gürültü Haritaları ve Eylem Planlarının Hazırlanması” çalışmaları başlatıldı.

Tekirdağ İli Gürültü Haritaları ve Eylem Planlarının Hazırlanması çalışmaları başladı. Avrupa Birliği “Çevresel Gürültü Direktifi” ve 2872 sayılı Çevre Kanunu’na bağlı olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında, Tekirdağ genelindeki yerleşim ve eğlence yerleri, sanayi tesisleri ile kara ve demiryollarının gürültü düzeyleri ve bu gürültüye maruz kalan yerleşim yerlerini gösteren sıcak noktalar belirlenecek.

YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRACAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)’ndan gelen veriler de göz önüne alınarak başlatılan çalışmalar ile özellikle çevresel gürültüye maruz kalma seviyelerinin insan sağlığı üzerinde zararlı etkilere yol açtığı ve çevresel gürültü kalitesinin korunmasının gerekli olduğu yerlerde alternatifli çözümler üretilecek. Ayrıca, söz konusu bölgelerde yayılan gürültü düzeyinin istenilen gürültü sınır değerlerine getirilmesine yönelik sessiz asfalt uygulaması, gürültü bariyerleri, bisiklet yolları, yeşil yürüyüş yolları ve sessiz toplu taşıma araçları, gürültü bariyerleri gibi alternatif uygulama çalışmaları da yapılacak. Konu ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının da görüşlerinin alınacağı çalışma sayesinde, yaşanabilir bir çevre ve kimlikli şehirler oluşturulması, trafik kaynaklı gürültüye maruz kalmanın azaltılması, beden ve ruh sağlığının korunması, yaşam kalitesinin artırılması ve aynı zamanda kent estetiğine katkı sağlanması hedefleniyor. 

DAHA YAŞANILABİLİR BİR TEKİRDAĞ

Avrupa Birliği “Çevresel Gürültü Direktifi” ve 2872 sayılı Çevre Kanunu’na bağlı olarak çevresel kaynaklardan yayılan gürültü emisyonuna sınırlamalar getirildiğini belirten ve konuya ilişkin olarak detaylı açıklamalarda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana temel hedefimiz, daha huzurlu ve daha yaşanılabilir bir Tekirdağ oldu. Bu kapsamda, çevresel faktörler nedeniyle oluşan gürültünün insan sağlığı ve huzuru üzerindeki olumsuz etkilerini göz önüne alarak ‘Tekirdağ İli Gürültü Haritaları ve Eylem Planlarının Hazırlanması’ çalışmamızı başlattık. Çalışma tamamlandıktan sonra rapor haline getirilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayına sunulacak. Ben, ‘Tekirdağ İli Gürültü Haritaları’ çalışmamızın şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1607 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu