Yapacağımız Projelerle Çorlu, Cazibe Merkezi Haline Gelecek
reklam
31 Mart 2019
Yapacağımız Projelerle Çorlu, Cazibe Merkezi Haline Gelecek

Yapacağımız Projelerle Çorlu, Cazibe Merkezi Haline Gelecek

Toplumun her kesiminin “İyi ki Çorlu’da yaşıyorum” diyeceği bir kent yaratma düşüncesiyle projeler ürettiklerini ifade eden CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, halkın sosyal yaşamını daha ileri seviyelere taşımayı hedeflediklerini söyledi

Çorlu’yu güzelleştirmek ve her alanda değer katacak çalışmalar ile yola çıktıklarını belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt “Cumhuriyet Meydanı, eski hükümet binasının çevresi, Tarihi Belediye Binası ve çevresi, Saray Caddesi ve Balık Pazarı Meydanı’nı içine alacak şekilde bölgenin, yeniden cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacağız. Yapılacak bu değişiklikler sayesinde Çorlu’muza ekonomik, sosyal ve kültürel alanda önemli yatırımlara imza atacak bir yeni kent meydanı kazandırmış olacağız. Unutulmaya yüz tutmuş yerleri ön plana çıkaracak, toplumun her kesimine ayrım gözetmeksizin hizmet götüreceğiz.” dedi.

NEFES PARK BÜYÜK BİR ADIM

İnce eleyip sık dokudukları projelerin, Çorlu halkına iyi geleceğini ifade eden Sarıkurt “Kent meydanına ekonomik ve sosyal alanda destek olurken, bir yandan da kent merkezimizi yeşillikle buluşturacağız. Doğa ile iç içe yaşamaya hasret kalan vatandaşlarımız için düzenleyeceğimiz park sayesinde, tekrar nefes alabileceğimiz alanlar yaratacağız. Günlük hayat koşturmacasından bunalan halkımız için doğaya kaçış fırsatı olacak olan ‘Nefes Park’ ile yeşil bir Çorlu için büyük bir adım atacağız. Yeni parklar oluştururken, var olan parklarımıza da yatırım yapmayı ihmal etmeyeceğiz. Özellikle çocuklarımız için önemli oyun alanları olan parklarımızı güvenli hale getirebilmek için, kamera sistemleri kuracağız. Böylelikle hem çocuklarımız güven içerisinde bol bol eğlenecek hem de ailelerinin içi rahat etmiş olacak.” diye konuştu.

OMURTAK CADDESİ YAYALAŞTIRILACAK

Çorlu’nun en önemli caddelerinden biri olan Salih Omurtak Caddesi’ni yayalaştıracaklarını söyleyen Sarıkurt, yayalaştırma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte projenin bölge esnafına ekonomik anlamda önemli katkı sağlayacağını söyledi. Salih Omurtak Caddesi'ni yaya trafiğine açmak istediklerini belirten Sarıkurt “Çorlu’muzun yaya ve araç trafiği bakımından en önemli caddelerinden biri olan Salih Omurtak Caddesi’nin, Atatürk Meydanı’ndan başlayarak Tarihi Belediye Binası ve çevresini de içine alacak şekilde oluşturulacak yeni kent meydanının da dâhil olacağı alanı yayalaştıracağız. Çalışmaların tamamlanmasıyla şehir merkezimiz yepyeni bir görünüme kavuşacak ve bölge esnafımızın ekonomisine de katkı sağlamış olacağız.” dedi. Salih Omurtak Caddesi’ni yayalaştırma projesini planlarken mevcut trafik akışının yönlendirilmesine, otopark ve esnafların malzeme indirme ve bindirme sorunlarının çözümüne, çevre düzenlemesinden oturma alanlarına kadar her konuda çalışmanın yapıldığını belirten Sarıkurt, caddenin yayalaştırma faaliyetlerinin devamında da önemli çalışmalar yürüteceklerini ifade etti.

DOWN KAFE HİZMETE AÇILACAK

Sosyal belediyecilik anlayışıyla yola çıktıklarını ve halka kaliteli hizmet sunmak için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini belirten Sarıkurt, engelli ve dezavantajlı vatandaşların yaşam kalitelerini yükseltmek için yeni projeler hazırladıklarını söyledi. Yeni dönem projeleri arasında yer alan ‘Down Kafe’ ile down sendromlu gençlerin sosyal hayatta aktif olarak rol alabileceklerini ifade eden Sarıkurt “Down sendromu, genetik bir farklılıktır. Bir hastalık değildir. Tüm dünyada, 6 milyonun üzerinde down sendromlu birey yaşıyor. Bizlere düşen, kardeşlerimizin yaşamını kolaylaştırmak için atacağımız adımlar. Bu vesile ile hayata geçireceğimiz kafeyle de down sendromlu gençlerimizin yaşamında fark yaratacağız. Dezavantajlı vatandaşlarımıza yönelik bir başka çalışmamız olan ‘Engelsiz Kafe’ ile engelli vatandaşlarımızın sosyalleşmesini sağlayacağız. Çorlu’da yaşamaktan mutlu olmalarını sağlamak, bizim için en büyük sevinç kaynağı olacak. Kendilerini rahat hissedebilecekleri sevgi dolu bir ortam inşa edeceğiz.” dedi.

ZORLUKLARI ORTADAN KALDIRACAĞIZ

Sarıkurt “Spor yapmak engelli bireylerimiz için lüks olmayacak. İstedikleri her an spor yapıp kendilerini iyi hissedebilecekleri yaşam alanları ile zorlukları ortadan kaldıracağız. Onların günlük yaşam aktivitelerine katılımlarını arttıracak ve özgüvenlerinin tazelenmesine yardımcı olacağız. Vatandaş odaklı belediyecilik anlayışımızdan ödün vermeden ve kimseyi ayırt etmeden, hepimizin yaşamaktan mutlu olacağı bir kent düşüncesi ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1758 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu