Meslek Komiteleri 1’inci Bileşik Toplantısı, Çorlu TSO'da Yapıldı
reklam
31 Mart 2019
Meslek Komiteleri 1’inci Bileşik Toplantısı, Çorlu TSO'da Yapıldı

Meslek Komiteleri 1’inci Bileşik Toplantısı, Çorlu TSO'da Yapıldı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) 2019 Yılı Meslek Komiteleri 1’inci Bileşik Toplantısı, 28 Mart 2019 Perşembe günü gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıda, “İstihdam Seferberliği” ve “Teşvikler” hakkında detaylı bilgiler verildi.

2019 Yılı Meslek Komiteleri 1’inci Bileşik Toplantısı’nda konuşan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan “Meslek komitelerimiz, oda - üye kaynaşmasında en önemli görevi üstlenen, vazgeçilmez organlarımızdır. Bu sebeple meslek komitelerimiz bizler için çok değerli ve kıymetlidir. Her sektörde sorunlarımızı dile getirerek, ortak noktaları tespit edip bu sorunların çözümü için gerekli çalışmaları yapmanız, takdire şayandır. Meslek komiteleri olmadan, üyelerimizin ve dolayısıyla sektörlerin taleplerini bilmemiz mümkün değildir. Sizlerin sorunlarını öğrenip, bunları çözmemizi sağladığınız için sizlere müteşekkiriz. Komitelerimizin mesleki ya da şehrimizin sosyoekonomik sorunlarına karşı olan duyarlılığı, etkin ve örnek çalışmaları bizleri mutlu etmektedir. Sorunlarınızı öğrenip bunları çözmemiz için gerekli olan en iyi yol, meslek komitelerinin aktif olarak çalışmasıdır. Sizden ricam tüm komitelerimizin meslek grup üyelerini ziyaret ederek birebir sorunlarını dinlemesi ve bu sorunları yönetim kurulumuza iletmeleridir. Odamıza ve bölgemize yarattığınız katma değer için sizlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

ULUSAL BAŞARI SİZLERİN ESERİ

“Mesleki gruplarımızın başarısı, Çorlu’muzun başarısıdır.” diyen Volkan “Çorlu’muzun başarılı olması, büyümesi, kalkınması demek, Türkiye’nin başarılı olması ve aydınlık yarınlara hızla kavuşması demektir. Yaklaşık 1 yıl önce yapılan seçimler sonucunda göreve geldik. Siz değerli üyelerimiz ve meclis üyelerimizin takdiri ile seçilmiş bulunmaktayız. Bizler, aldığımız bu güç ve sorumluluğun farkındayız. Kentin geleceği için yola çıkarken, hedef belirledik. Üyelerimizin yararı için projeler yarattık. Kısa süreçte, küçük ve orta ölçekli firmalarımız için çalışmalar yaptık. Görev süremizin sonunda da tüm üyelerimizin gurur duyacakları bir oda yaratmış olacağız. Çorlu TSO’nun ülke sathında başarısı konuşuluyorsa, bunlar sizlerin sayenizde olmuştur. Odamız ve üyelerimizin ortak sorunlarını masaya yatırıp, çözüm önerilerinin arandığı bu bileşik meslek komiteleri toplantımız ile birlik ve beraberliğimizi artırmak adına büyük faydalar sağlayacağı düşüncesindeyim. Sözlerime son verirken siz değerli meslek komite üyelerimizden ricam, bölgemizin ve ülkemizin kalkınması amacıyla geçtiğimiz ay başlatılan istihdam seferberliğine destek ve ortak olmanızdır. Bölgemizin gelişimi, istihdamın yükselmesinden geçmektedir. Bu vesileyle odamıza ve bölgemize yarattığınız katma değer için her birinize tek tek teşekkür eder, saygılarımı sunarım.” ifadelerini kullandı.

İSTİHDAMIN ARTMASINA DESTEK OLALIM

Toplantıda, Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan da bir konuşma yaptı. Noyan “Bizler, sanayicisi ile esnafı ile ilçemizin ekonomik ve sosyal refahının lokomotifi olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu görevi yerine getirirken de devraldığımız bayrağı daha yükseklere taşımanın bilinci ve sorumluluğuyla hareket etmekteyiz. Bu bağlamda odamızın ve komitelerimizin önemi bir kez daha öne çıkmaktadır. Komitelerimiz; esnafımızın ve sanayicimizin nabzını tutan birimlerimizdir. Bizler; üyelerimizin, esnafımızın ve sanayicimizin sıkıntılarını siz komite başkanlarımızdan, komite üyelerimizden öğreniyoruz. Bu vesile ile ilçemizin ve sizlerin sorunlarına sahip çıkıyoruz. Takdir edersiniz ki komitelerimizin sıkıntılarını tespit etmek, bunları her ortamda dile getirmek ve çözmek bizlerin öncelikli görevidir. Amacımızın üyelerimizin sorunlarına çözüm bulmak ve daha yaşanır bir Çorlu yaratmak olduğu herkesçe bilinmelidir. Odaların çalışması, meslek komitelerin çalışması ile doğru orantılıdır.  Meclislerin üye menfaatleri yönünde çalışmalar ortaya koyabilmesi için, meslek komitesini oluşturan sizlerin değeri ve önemi kaçınılmaz bir gerçektir. Odaların başarılı olması, meslek komitelerinin somut çalışmalar yapması ile mümkün olmaktadır. Bu sebeple eğer ortada bir başarı varsa, bu başarı sizlerin gayretleriyle olmuştur. Değerli meslek komite üyelerimiz! Bildiğiniz üzere 25 Şubat tarihi itibariyle TOBB Başkanı’mızın ev sahipliğiyle ‘İstihdam Seferberliği 2019’ Kampanyası başlatıldı. İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında iş dünyamıza, girişimcilerimize pek çoğu tarihi destekler şeklinde farklı teşvikler sunulmakta. Buradan sizlere çağrımdır; gelin bu teşviklerden yararlanalım, bölgemizdeki ve ülkemizdeki istihdamın artmasına destek olalım.” dedi.

Konuşmaların ardından Çorlu Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Sedat Çelik, Türkiye İş Kurumu Çorlu Hizmet Merkezi Müdürü Aslıhan Moğulkoç ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Trakya Bölgesi Akademik Danışmanı Selçuk Eti; “2019 İstihdam Seferberliği”, “Teşvikler” ve “İlave İstihdam ve Ücret Destekleri” konularında sunumlar yaparak bilgiler verdiler.
Editör : Tuğberk Erdem
1742 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu