Sorunları Çözülmeyen Bıyıkali Mahallesi, Üvey Evlat Mı?
reklam
06 Mayıs 2019
Sorunları Çözülmeyen Bıyıkali Mahallesi, Üvey Evlat Mı?

Sorunları Çözülmeyen Bıyıkali Mahallesi, Üvey Evlat Mı?

Süleymanpaşa’nın kırsal mahallesi Bıyıkali’den gelen şikâyetler üzerine problemleri yerinde tespit etmek üzere mahalleye giden AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, incelemelerde bulunmak üzere mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri’nden oluşan kalabalık bir heyetle Bıyıkali Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Mahalle sakinleri tarafından karşılanan ve yaşanan problemleri yerinde tespit eden Çetin, mahalle muhtarı Mestan Aslan’dan detaylı bilgi aldı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DÖNÜŞ YAPMADI

Mahallelerine yakın bir ocak işletmesinin bulunduğunu ve mahallenin içme suyu deposuna yakın olan ocak işletmesinin çalışmasından doğan yoğun toz tabakası nedeniyle sularının kirlendiğini aktaran mahalle muhtarı Mestan Aslan, “Mahallemizin içme suyu deposu, taş ocağına çok yakın bir konumda. Ocaktan çıkan toz ve kimyasal kalıntılar, su depomuzu fazlasıyla kirletiyor. Mahalle sakinleri olarak, kirli su içiyoruz. Çocuklarımızın sağlığından, endişe ediyoruz. Durumu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne aktarıp, su depomuzun yerinin değiştirilmesini talep ettik. 1 yıldır bize geri dönüş yapmadılar. Çeşitli bahaneler üreterek, bizi sağlıksız su içmeye mecbur bıraktılar.” ifadelerini kullandı.

KOMŞUYA ASFALT, BİZE STABİLİZE

Yaşadıkları problemlerin hiç birisinin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından giderilmediğini ileri süren Aslan, “Mahalle sakinleri olarak bizleri özellikle üzen bir diğer konu ise mahallemizin ana yolunun hala stabilize olması. Komşu mahallelere baktığımızda, büyükbaş hayvanların kullandığı yollar bile ya asfalt ya da taş. Bizim ana yolumuz ise hala stabilize… Aylardır, çalmadığımız kapı kalmadı. Bıyıkali Mahallesi olarak, üvey evlat muamelesi görmekten bıktık.” dedi.

ÇÖPLÜKTEKİ KÖPEKLER, MEZARLIĞA DADANDI

Mahalle mezarlığının çöplüğe bitişik olduğunu ve orada bulunan köpeklerin mezarlığa gelerek yeni defnedilmiş mezarları eşelediklerini iddia eden mahalle sakini bir vatandaş da mahalle mezarlığının köpeklerden korunması amacıyla çitle çevrilmesini istedi.

GEREKLİ MERCİLERE İLETİLECEK

Mahalle sakinlerinin yaşadıkları problemleri yerinde görme fırsatı yakaladıklarını belirten AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, “Burada, içme suyunun kalitesi ve buna bağlı olarak insan sağlığı açısından ciddi bir problem olduğunu tespit ettik. Vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın sağlıksız şartlarda yaşamlarını sürdürdüklerini görmek, bizleri gerçekten üzdü. Kamu sağlığı, üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir konu.” dedi.

Bıyıkali Mahallesi’nde yaşanan problemlerle ilgili olarak gerekli girişimlerde bulunacaklarını kaydeden Çetin; çocukların sağlığından, mahallenin insani şartlarda ulaşımının sağlanması noktasına kadar AK Parti olarak üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Büyükşehir Meclis Üyeleri olmak üzere gerekli mercilere ulaştırma ve takipçisi olma noktasında çaba sarf edeceklerini söyledi.
Editör : Tuğberk Erdem
1635 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu