Hindistan’la Ticaret Hacmi, 10 Milyar Dolar Olacak
reklam
06 Mayıs 2019
Hindistan’la Ticaret Hacmi, 10 Milyar Dolar Olacak

Hindistan’la Ticaret Hacmi, 10 Milyar Dolar Olacak

MÜSİAD Genel Merkezi’nde düzenlenen “Hindistan’da İş ve Yatırım Fırsatları” paneline katılan MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet Candan, Hindistan ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 10 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Gerçekleştirilen panel sonrasında değerlendirmelerde bulunan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet Candan, “Öncelikle belirtmek isterim ki Genel Merkez’imizde düzenlenen ‘Hindistan’da İş ve Yatırım Fırsatları’ konulu panelin, oldukça faydalı olduğunu belirtmek istiyorum. Panele konuşmacı olarak katılan Hindistan Ankara Büyükelçisi Debes Bhattacharyya; ‘Türkiye’nin son yıllarda ciddi başarılara imza attığını’, ‘Türkiye ile Hindistan’ın, değişimleri ve dönüşümleriyle iyi birer ortak olabileceklerini’, ‘Türkiye ile Hindistan arasındaki ticaret hacminin, 2018 yılında 8 milyar 659 milyon dolara ulaştığını’ ve ‘5 yıl içerisinde ticaret hacminin 20 milyar dolara çıkarılmasının arzu edildiğini’ söyledi. Bu da bizler için değerlendirilmesi gereken yeni iş imkânları anlamına geliyor.” dedi.

Başkan Candan, “Ülkemiz, Hindistan’ın ticaret hacmini artırmayı hedeflediği ülkelerin başında geliyor. Hindistan ile Türkiye arasındaki ticaret hacmine bakıldığında, son 10 yıl içerisinde ivme göstererek büyüdüğünü söylemek yanlış olmaz. Anlaşılan odur ki mermer ve otomotiv yan sanayi gibi belirli kalemler üzerinde yoğunlaşmış olan ticaretimizi, çok daha farklı alanlara taşımak zorundayız. İki ayrı kültür diye nitelendirebileceğimiz zenginliğin birleşmesiyle, başta turizm olmak üzere ciddi iş birliklerine imza atabiliriz. Özellikle Türk müteahhitlerin Hindistan’da daha fazla etkin olması gerektiğini düşünüyorum. İnşaat ve inşaat malzemeleri konusunda işbirliği içerisinde olmamız ve oradaki alt ve üst yapı projelerinde yerlerimizi almamız gerekiyor.” diye konuştu.

Karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi adına ortak programlar yapmanın öneminden bahseden Candan, MÜSİAD’ın bir heyetle Hindistan’a gitmeyi hedeflediğini de sözlerine ekledi.
Editör : Tuğberk Erdem
1369 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu