Otizme Işık Yakmak İçin, Belediye Meydanı'nda Buluştular
reklam
06 Mayıs 2019
Otizme Işık Yakmak İçin, Belediye Meydanı'nda Buluştular

Otizme Işık Yakmak İçin, Belediye Meydanı'nda Buluştular

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Kapaklı Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen “Otizm Farkındalık Etkinliği”, Kapaklı İlçesi Belediye Meydanı’nda gerçekleştirildi.

“Otizme Bir Işık Da Sen Yak” sloganı ile düzenlenen etkinliğe; Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Talat Atay, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. Etkinlikteki bir diğer konuşmayı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Talat Atay gerçekleştirdi. Vatandaşlara otizmle ilgili detaylı bilgiler aktaran Atay, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi çalışanları olarak bizler, otizm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdik. Bugün burada olan tüm katılımcılarımıza, teşekkür ediyorum.” dedi.

Atay’ın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise, “Çocuklarımız, bizim geleceğimizdir. Günümüzde, her 59 çocuktan biri otizmli olarak dünyaya geliyor. Bizler de Kapaklı Belediyesi olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalarla, bu konudaki farkındalığı arttırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından okunan şiirler ile devam eden organizasyonda vatandaşlar, müzik dinletisi ve yüz boyama atölyeleri ile doyasıya eğlendiler. Çeşitli ikramların yapıldığı etkinlik, ‘daha umutlu bir gelecek adına’ 300 adet balonun katılımcılar tarafından gökyüzüne bırakılması ile son buldu.
Editör : Tuğberk Erdem
1545 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu