Milletvekili Yüceer: “Bu Kirli Oyuna, Asla Gelmeyeceğiz!”
reklam
06 Mayıs 2019
Milletvekili Yüceer: “Bu Kirli Oyuna, Asla Gelmeyeceğiz!”

Milletvekili Yüceer: “Bu Kirli Oyuna, Asla Gelmeyeceğiz!”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Çubuk’ta yapılan saldırı ve linç girişimine dair açıklamalarda bulunan Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, saldırının uygulanan kamplaştırma ve kutuplaştırma politikalarının bir sonucu olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uğradığı saldırıya dair yaptığı basın açıklamasında, “AKP iktidarları döneminde pervasızca uygulanan kamplaştırma ve kutuplaştırma politikaları ve özellikle yerel seçim sürecinde AKP-MHP ortaklığınca muhalefetin hedef gösterilmesi sonucunda Genel Başkan’ımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da katıldığı bir şehit cenazesinde bir grup alçağın saldırısına ve AKP Üyesi olduğu ortaya çıkan bir kişinin fiziksel şiddetine maruz kalmıştır. Bu saldırı; kullanılan zehirli dilin, atılan iftiraların ve yapılan kışkırtmaların kaçınılmaz sonucudur. İktidarın ve iktidarın koltuk değnekliğini yapanların istediği de tam olarak budur. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘CHP’liler şehit cenazelerine alınmayacak!’ demesi, Erdoğan ve Bahçeli’nin Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve diğer muhalifleri şeytanlaştırmaları, Cumhuriyet’imizi kuran partinin adını terör örgütleriyle beraber zikretmeleri, bunun en açık kanıtıdır. Toplumumuzu bölmeyi amaçlayan bu söylemler, yapılan alçakça saldırının zemini oluşturmuştur.” dedi.

YAPILAN AÇIKLAMALAR UTANÇ VERİCİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uğradığı saldırı sonrasında iktidarın ve yetkililerin yaptıkları açıklamaların utanç verici olduğunu kaydeden Yüceer, “Saldırı sonrasında Savunma Bakanı’nın bir ülkenin muhalefet liderini linç etmeye çalışan güruha ‘Değerli arkadaşlar!” diye hitap etmesi, devletin valisinin bu linç girişimini sıradan bir protesto gibi niteleyerek meşrulaştırması, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin utancı olarak tarihe geçmiştir. Bahçeli’nin saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada ‘O adama yumruk attıracak kadar ne yaptın sen Kılıçdaroğlu?” diye sorabilecek denli akıl ve mantıktan uzak, saçmalık raddesinde bir yaklaşım sergilemesi de bu saldırıyı sahiplenmek anlamına gelmektedir. Bu açıklamayla takke düşmüş, kel görünmüştür. Bütün bunlar yerel seçim sonuçları konusunda büyük bir hazımsızlık yaşayan iktidarın ve iktidarın ortağı tarafından, ülkemizin bir yerlere sürüklenmeye çalışıldığının göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

SALDIRILARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ!

Yapılan saldırıların, son seçimlerde büyük bir başarı elde eden muhalefeti sindirmeye yönelik olduğunu vurgulayan Yüceer, “Koltuk derdine düşmüş birilerinin gözlerini karartarak, ellerinin altındaki hazır kıtaları devreye sokmasındaki amaç açıktır. Demokrasi için mücadele eden ve yerel seçimlerde büyük bir başarının altına imza atan muhalefet sindirilmek, korkutulmak ve yıldırılmak istenmektedir. Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir tehdide, hiçbir gözdağına boyun eğmediğimiz gibi, bundan sonra da eğmeyeceğiz.” dedi.

BU KİRLİ OYUNA GELMEYECEĞİZ!

CHP olarak sergilenen kirli oyuna gelmeyeceklerinin altını çizen Yüceer, “Bizler, Cumhuriyet Halk Partililer, Genel Başkan’ından üyesine kadar her partilimiz, Cumhuriyet Halk Partisi önderliğinde bir araya gelen demokrasiye gönül vermiş milyonlar; ne bu oyuna alet olacağız ne de tek adam rejimin değirmenine su taşıyacağız. İtidalle davranarak, bu çirkin ve kirli oyunu bozacağız.” diye konuştu.

Yaşanan vahim olayın ardından Kılıçdaroğlu’nun arkasında yekvücut olduklarını vurgulayan Yüceer, “Bu ülkede şehit cenazesini bile adi, alçak, namert siyasetlerine alet etmekten çekinmeyenler bilmelidir ki bizler, Genel Başkan’ımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde, hiçbir ocağa şehit ateşi düşmesin diye mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST KALDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıya ilişkin olarak Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında, grup içinde yer alan ve yumruk atan Osman Sarıgün’ün de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alınmıştı. Sarıgün, mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Sarıgün’den önce şüphelilerden; 3’ü savcılık tarafından, 5’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Editör : Tuğberk Erdem
1537 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu