“Bir Fikrim Var” Yarışması’nın Tekirdağ Finali Yapıldı
reklam
06 Mayıs 2019
“Bir Fikrim Var” Yarışması’nın Tekirdağ Finali Yapıldı

“Bir Fikrim Var” Yarışması’nın Tekirdağ Finali Yapıldı

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA), işbirliğinde yapılan “Bir Fikrim Var” Proje Yarışması’nın Tekirdağ Finali gerçekleştirildi. Yarışmada ilk 3’e giren okul ve projeler belli oldu.

Yarışmanın Tekirdağ Finali, Çorlu Halk Eğitim Merkezi 15 Temmuz Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. “Bir Fikrim Var” Proje Yarışması’nın Tekirdağ finaline; Marmaraereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin, Çorlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Gümüş, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, SS Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Dobrucalı, TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çorlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gülen, Girişimci ve Yatırım Danışmanı Fuat Sami, okul müdürleri, idari kadrolar, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve basın mensupları katıldı.

PARLAK FİKİRLER ORTAYA ÇIKIYOR

Tekirdağ Finali’nin açılış konuşmasını yapan TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, yarışmanın Trakya’da proje kültürünün gelişmesine önemli faydası olduğunu söyledi. Genel Sekreter Şahin, “Fikirlerin, gelecek kuşaklara aktarılması için gayret gösteriyoruz. Bu projeyi daha evvel Tekirdağ’da uyguladık. Gördük ki destek verildiğinde gençlerimizden oldukça parlak fikir ve projeler ortaya çıkıyor. Bu yıl da projeyi Trakya geneline yaymaya karar verdik. Bu kapsamda da Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlükleri’miz ile protokoller imzaladık. ‘Bir Fikrim Var’ Projesi; Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerindeki ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerimizi kapsıyor. Bölgemizdeki ortaöğrenim kurumlarının, yeni proje fikirlerini hayata geçirecek ve proje kültürünün oluşmasını sağlayacak, böylesine anlamlı bir organizasyona destek vermekten ötürü Ajans olarak çok mutluyuz.” dedi.

DOĞRU ÇÖZÜM ÜRETMELERİ GEREKİYOR

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in ardından kürsüye, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan davet edildi. Başkan Volkan, “Burada oluşacak proje fikirleri, ayakları yere basan prototiplere dönüşecek. Eğitim camiası ile sanayicileri buluşturduğumuz her platformda temel hedefimiz, piyasanın ihtiyaçlarını gerçekten doğru analiz edebilen ve uygulanabilir proje çıktıları elde etmektir. Burada öğretmen ve öğrencilerimize düşen en büyük sorumluluk ise, ihtiyaçları iyi analiz etmek ve doğru çözümler üretmektir. Yarışmada dereceye giren/giremeyen, tüm proje sahibi öğrencilerimizi ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Çabalarımızın, amacına hizmet etmesini diliyorum.” diye konuştu.

322 PROJEDEN, İLK 50 BELİRLENDİ

Ortaöğrenim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda edindikleri bilgi, beceri ve kazanımları kullanarak; girişimcilik, yaratıcı zekâ, bilimsel düşünme, rekabet edebilme bilinciyle araştırmaya yöneltilmesi ve teşvik edilmesinin hedeflendiği yarışmaya Tekirdağ’dan 322 proje başvurdu. Yapılan ön eleme sonucunda proje sayısı, 255’e düşürüldü. 2’nci değerlendirme sonrasında, 255 proje arasından ilk 50’ye giren projeler belirlendi. İlk 50’ye giren projeler, Çorlu Halk Eğitim Merkezi Fuaye alanında sergilendi. Sergi alanındaki projeler, protokol üyeleri ve ziyaretçiler tarafından incelendi.

KOMİSYON, İLK 8’İ BELİRLEDİ

“Bir Fikrim Var” Proje Yarışması’nın Tekirdağ Finali’nde ilk 8’e kalan finalistler, jüri üyeleri ve katılımcılara proje sunumlarını gerçekleştirdiler. Sunumların ardından değerlendirme komisyonunda yer alan jüri üyeleri ilk 3’e giren projeleri belirledi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda dereceye giren projeler ise şöyle sıralandı:

-“Nöbetçi Ateş Ölçer” isimli projeyle 1’inci olan Kadriye Nazif Gölge Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne 5 bin lira “Proje Geliştirme Desteği”, akıllı telefon ve “Başarı Belgesi”,

-“Bir Damla Da Sen Kurtar” isimli projeyle 2’nci olan Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 3 bin lira “Proje Geliştirme Desteği”, akıllı telefon ve “Başarı Belgesi”,

-Hazırladıkları projeyle 3’üncü olan Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 2 bin lira “Proje Geliştirme Desteği”, akıllı telefon ve “Başarı Belgesi” verildi.

Yarışmada 4’üncü olan okuldan itibaren son 5 okula bin lira “Proje Geliştirme Desteği” ve “Başarı Belgesi” verildi. Ödüllerin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile tören sona erdi.
Editör : Tuğberk Erdem
1498 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu