Tekirdağ’ın Gürültü Eylem Planı Hayata Geçiriliyor!
reklam
06 Mayıs 2019
Tekirdağ’ın Gürültü Eylem Planı Hayata Geçiriliyor!

Tekirdağ’ın Gürültü Eylem Planı Hayata Geçiriliyor!

Çevreye duyarlı yönetim anlayışıyla sosyal belediyeciliğin başarılı örneklerini hayata geçirmeye devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı, “Tekirdağ İli Gürültü Haritaları ve Eylem Planları’nın Hazırlanması” çalışmalarının startını verdi.

Avrupa Birliği “Çevresel Gürültü Direktifi” ve 2872 Sayılı Çevre Kanunu’na bağlı olarak il genelindeki gürültü kirliliğinin önüne geçmeyi amaçlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, “Tekirdağ İli Gürültü Haritaları ve Eylem Planları’nın Hazırlanması” çalışmaları kapsamında “Tekirdağ İli Gürültü Eylem Planı” açılış toplantısını gerçekleştirdi. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Tekirdağ Vali Yardımcısı Şahin Aslan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Şube Müdürü Nuray Hüsmen, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İşleri (TESKİ) Genel Müdür Vekili Dr. İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkan Vekili Serap Uluç, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Deniz Bozdoğan, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mühendisi Esin Türkel, resmi kurum temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldılar.

Saygı duruşunda bulunulmasının akabinde okunan İstiklal Marşı ile başlayan toplantının açılış konuşmasını, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkan Vekili Serap Uluç gerçekleştirdi. Proje hakkında katılımcıları kapsamlı bir şekilde bilgilendiren Uluç, “Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi olarak 2014 yılından bu yana doğayı korumak ve yeni nesillere daha güzel bir dünya bırakabilmek için çevre alanında yaptığımız çalışmaları, bir program dâhilinde adım adım ileri götürüyoruz. Avrupa Birliği ‘Çevresel Gürültü Direktifi’ ve 2872 sayılı Çevre Kanunu çerçevesinde, çevresel kaynaklardan yayılan gürültü emisyonuna sınırlamalar getirilmiştir. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini doğrudan ilgilendiren gürültü kirliliğinin ortadan kaldırılması amacıyla, bir dizi çalışma yaptık. Bu alanda yapmış olduğumuz çalışmalar, Tekirdağ ilinde bir ilk olma özelliğine sahiptir. Proje kapsamında Tekirdağ genelindeki yerleşim ve eğlence yerleri ile sanayi tesisleri, kara ve demiryollarının gürültü düzeylerini ve gürültüye maruz kalan yerleşim yerlerini gösteren sıcak noktaları belirledik. Çevresel faktörler nedeniyle oluşan gürültünün insan sağlığı ve huzuru üzerindeki olumsuz etkilerini göz önüne alarak hayata geçirdiğimiz projeyi, bugünkü açılış toplantısında sizlere sunuyoruz. Bu sunumdan sonra sizin de görüşlerinizi alarak gerekli kontrolleri ve düzenlemeleri yaptıktan sonra hazırlayacağımız raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayına sunacağız. ‘Temiz Bir Çevre, Gülen Bir Çehre’ sloganıyla ve kentimizin tüm paydaşları ile el ele vererek çalışmaya devam edeceğiz. Hayata geçirmiş olduğumuz bu projenin kentimize hayırlı olmasını diliyor, başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere projemizin hayata geçirilmesine destek veren ve projemizde emeği geçen Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi ve kurum personeline teşekkür ediyorum.” dedi.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkan Vekili Serap Uluç’un konuşmalarının ardından kurum bünyesinde görev yapan teknik personel, gürültü kirliliğini önlemek amacıyla yapılan çalışmalar ve projenin ileriki aşamaları hakkında bir sunum yaptı.

Katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından Tekirdağ İli Gürültü Eylem Planı Açılış Toplantısı sona erdi.
Editör : Tuğberk Erdem
1403 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu