Süleymanpaşa Zabıtası’ndan, Hileli Satışa Örnek Ceza
reklam
06 Mayıs 2019
Süleymanpaşa Zabıtası’ndan, Hileli Satışa Örnek Ceza

Süleymanpaşa Zabıtası’ndan, Hileli Satışa Örnek Ceza

Tekirdağ’ın merkez ilçesinde kurulan Perşembe Pazarı’nda denetimler gerçekleştiren Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, hileli satış yaptığı tespit edilen pazarcının tezgâhını kapatarak örnek bir cezaya imza attı.

İlçe merkezinde kurulan semt pazarlarında periyodik denetimler gerçekleştiren Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, hileli mal satışı yaptığını tespit ettiği pazar esnafına 5957 Sayılı Kanun ve Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik gereği ‘tezgâh açmama’ cezası verdi. Hileli mal satan pazar esnafına 1 hafta süre ile tezgâh açmama cezası verilirken, Zabıta ekipleri tezgâh açılan yere bir pankart asarak ceza nedenini vatandaşlara ilan etti.

Ceza gerekçesi konusuna açıklık getiren ekipler, “Ürünün yarım kilo fiyatının 2 ve 4 lira olarak gözüktüğünü, ancak rakamın yanında nokta boyutunda ‘.99’ yazılarak aslında 3 ve 5 liraya satış yapılarak vatandaşların kandırılmak istendiği” açıklamasında bulundular. Bu tür konuların takipçisi olacaklarını belirten ekipler, böyle bir duruma asla müsaade edemeyeceklerinin de altını çizdiler.

Demir bariyerler ile çevrilen alana asılan “Burada satış yapan esnaf, vatandaşa kötü davrandığı ve hileli satış yaptığı için tezgâhı Zabıta Müdürlüğü’nce kapatılmıştır.” pankartı tüm dikkatleri çekerken, Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün uygulaması vatandaşların takdirini topladı.
Editör : Tuğberk Erdem
1289 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu