Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı, Coşkuyla Kutladık
reklam
07 Mayıs 2019
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı, Coşkuyla Kutladık

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı, Coşkuyla Kutladık

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 99’uncu açılış yıl dönümü anısına Ulu Önder’imiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çorlu’da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Saat 09.30’da Atatürk Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine; Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının idarecileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlayan tören, saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’mız ile sona erdi.

Atatürk Meydanı’nda başlayan kutlama programı, Mükerrem Ali Kayan İlkokulu’nda düzenlenen etkinliklerle devam etti. Çorlu Mükerrem Ali Kayan İlkokulu Müdürü Başak Arman ve Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, günün anlam ve önemine dair birer konuşma gerçekleştirdi. Mükerrem Ali Kayan İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler, büyük beğeni topladı. Gösterilerin ardından okullarda yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Öğrencilere ödülleri, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı tarafından takdim edildi. Kutlama programı, ödül töreninin ardından düzenlenen çeşitli etkinliklerle son buldu.

Kutlama programı kapsamında bu yıl 10’uncu kez düzenlenen Çorlu Belediyesi Uluslararası Çocuk Festivali, Orion Alışveriş Merkezi ve Trend Arena Alışveriş Merkezi’nde Bulgaristan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Makedonya’dan gelen konuk halk oyunları ekiplerinin ve Çorlu Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin gösterileriyle başladı.

Çorlu Ortaokulu önünde başlayan festival kortejine; Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, konuk ekipler, Çorlu Belediyesi ve ilkokul öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekipleri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festival korteji, Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Burada, festivale katılanlara hitaben bir konuşma gerçekleştiren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Bugün, Türk Milleti’nin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı, Türk halkının egemenliğini ilân ettiği, milli tarihimizin başlangıcı ve tarihi bir dönüm noktasıdır. İstiklâl Mücadelemizin sürdürüldüğü en zorlu, en buhranlı günlerde doğan Türkiye Büyük Millet Meclisi milli birliğimizin, milli mutabakatımızın ve milli egemenliğimizin en somut tecellisi olmuştur.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, tarihi şan ve şerefle dolu milletimizin büyük güçlüklerle elde ettiği egemenliğin simgesi olan meclisimizin kuruluş gününü, çocuklara ve yeni nesillere armağan etmiştir. Dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı niteliğindeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız; barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak zeminde buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden evrensel bir bayramdır. Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bu kutsal bayramı çocuklara armağan ederek, geleceğin yetişkinlerine verdiği önemi, onlara olan inancını ve güvenini göstermiştir.

Bugün bizlere düşen görev; Atatürk İlkeleri’ne ve Cumhuriyet Değerleri’ne bağlı bir anlayışıyla hem Ata’mızın emanetlerinin sahibi olduğumuzu göstermek, hem de Ata’mızın aziz hatırasını en yoğun ve güzel biçimde yâd etmektir. Bu nedenle Atatürk’ü ve bizlere emanet ettiği büyük eseri sonsuza kadar yaşatma hususundaki kararlılığımızı, çocuklarımıza göstereceğiz. Göstereceğiz ki gelecek kuşaklar tarihi mirasımızı koruma ve kollama konusundaki ödevlerini yerine getirebilsinler. Çocuklarımıza özgür, adil ve barış içerisinde bir Türkiye bırakmak için var gücümüzle çalışacağız.

Sevgili çocuklar; ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ ilkesine dayalı, demokratik zemin üzerinde yükselen Cumhuriyet’imizin evlatları olarak sizler, ülkemizin ümitleri, istikbali ve yarınlarısınız. Bunun için bizler bütün hayallerimizi sizlerin üzerinden kuruyoruz. İnanıyoruz ki yarınların Türkiye’si; sizlerle aydınlık, sizlerle mutlu, sizlerle daha gelişmiş ve kalkınmış olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşları olmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışında bulunan tüm kahramanlarımızı şükranla anıyor, aziz şehitlerimize rahmet diliyor, bütün milletimizin ve özellikle sevgi dolu yürekleri ile bugüne anlam katan çocuklarımızın ve değerli vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Başkan Sarıkurt’un konuşmasının ardından Bulgaristan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Makedonya, Çorlu Belediyesi Halk Oyunları ekipleri ve Çorlu’da eğitim veren okulların gerçekleştirdiği gösterilerle sona erdi.
Editör : Tuğberk Erdem
1287 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu