Trakya’nın Çiçeği Çorlu, Botanik Fest’le Çiçek Açtı
reklam
07 Mayıs 2019
Trakya’nın Çiçeği Çorlu, Botanik Fest’le Çiçek Açtı

Trakya’nın Çiçeği Çorlu, Botanik Fest’le Çiçek Açtı

Çorlu Belediyesi ve Orion Alışveriş Merkezi iş birliği ile organize edilen “Çorlu Botanik Fest”, gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı. 10 gün boyunca devam edecek ve 05 Mayıs’ta sonlanacak olan festival, Çorlu’ya farklı bir soluk getirdi.

Trakya’nın çiçeği Çorlu’nun ilk botanik festivali olma özelliğini taşıyan “Çorlu Botanik Fest”, kapılarını araladı. Çorlu Belediyesi ve Orion Alışveriş Merkezi iş birliği ile organize edilen festivalin açılış korteji, oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Animatörler ve bandoyla şenlenen, organizasyona özel çiçekli süslerle görsel bir şölen havası estiren festival kortejini, Cumhuriyet Meydanı’nda bekleyen coşkulu kalabalık karşıladı. Çorlu’nun çiçeği burnunda festivalinin açılış programına; Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları, festival paydaşları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇORLU’NUN MARKA DEĞERİ YÜKSELİYOR

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan coşkulu kalabalığı en samimi duygularıyla selamlayan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, yaptığı festival açılış konuşmasında, “Trakya’mızın çiçeği Çorlu’muzda; turizmin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi, şehrimize hem turistik hem de ekonomik anlamda katkı sağlanması amacıyla paydaşlarımızla birlikte Çorlu Botanik Festivali’ni düzenliyor olmaktan, öncelikle büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Fuarlar, festivaller ve kültürel etkinlikler, şehrin marka değerini yükselten son derece önemli etkinliklerdir. Bizler de Çorlu’muzun marka değerini yükseltmek, sosyal ve kültürel hayatını renklendirmek için festivaller düzenlemeye gayret gösteriyoruz.” dedi.

İLÇEMİZ ve BÖLGEMİZ İÇİN BİR İLK

Konuşmasına devam eden Sarıkurt, “İşte bugün, yepyeni bir festivalle karşınızdayız. Çorlu Botanik Fest, hem Çorlu’muz hem de bölgemiz için bir ilk olacak. Baharın en güzel günlerini yaşadığımız şu günlerde, Çorlu Botanik Fest sayesinde Çorlu’muz çiçek gibi açacak. Yerel üreticilerimizin, esnafımızın, üniversitemizin, sivil toplum kuruluşlarımızın ve vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirilecek yarışmalar, konserler, sergiler, çalışma atölyeleri, çocuk etkinlikleri ile Çorlu Botanik Fest, Çorlu’muz için bir ilk olacak ve şehrimize renk katacak.” ifadelerini kullandı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Şehrimizin marka değerini yükselteceğine yürekten inandığım, bu projede çalışan paydaşlarımız olan Çorlu Kaymakamlığı’mıza, Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’ne, Çorlu Belediyemizin çalışanlarına, Orion Alışveriş Merkezi’ne, kısacası festivalimizin açılmasında emeği geçen herkese ve katılımcılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. 10 gün boyunca şehrimize renk katacak, ticari ve kültürel hayatı canlandıracak Çorlu Botanik Fest’in şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

Başkan Sarıkurt’un konuşmasının ardından Çorlu Botanik Fest’in açılış kurdelesi kesildi.

TRAKYA’NIN ÇİÇEĞİ ÇORLU

“Trakya’nın Çiçeği Çorlu” sloganıyla yola çıkan Çorlu Botanik Fest, görsel bir şölene ev sahipliği yapıyor. 26 Nisan Cuma günü renkli ve eğlenceli açılış kortejiyle başlayan festivalin kapıları, 10 gün boyunca açık kalacak. Festival coşkusunu tüm şehirde yaşatacak sergiler, çocuk ve yetişkin atölyeleri, canlı performanslar, sanat etkinlikleri ve yarışmalarla dolu Çorlu Botanik Fest, 05 Mayıs Pazar akşamı yapılacak Hıdrellez Şenlikleri ile sona erecek.

BİNLERCE ÇİÇEKLE RENKLENDİ

Festival etkinlikleri kapsamında Atatürk Parkı, Cumhuriyet Meydanı ve Orion AVM önünde kurulan çiçek ve fidan stantları, Çorlu’da tam anlamıyla bir bahar havası estiriyor. Çiçek ve fidan üreticilerinin yanı sıra bahçe dekorasyon firmalarının da yer aldığı festivalde, herkes bahçesine veya balkonuna göre birbirinden güzel ürünlere ulaşma imkânı buluyor. Çorlu’daki derneklerin ve el emeği üreten kadınların ürünleri ile yöresel ürünlerin satıldığı alanlar, ziyaretçilere zengin bir alışveriş deneyimi yaşatıyor.

SANATSAL SERGİLER BEĞENİ TOPLADI

Çorlu Botanik Fest’e, sanatçı ve tasarımcılar da konuk oluyor. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (TKNÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık (GSTM) Fakültesi tarafından çok özel sergiler düzenleniyor. Orion AVM iç ve dış alanlarında gerçekleştirilen sergiler arasında 2’nci Mail Art Bienali Sergisi de yer aldı. 32 ülkeden sanatçıların hazırladığı kartpostal ve zarfların sergilendiği Mail Art (Posta Sanatı) Bienali Sergisi, Botanik Fest açılışına özel olarak 28 Nisan Pazar akşamına kadar Orion alt katta sanatseverlerle buluştu. TNKÜ GSTM Fakültesi tarafından düzenlenen diğer sergiler ise 10 gün boyunca Orion ön otoparkındaki özel sergi çadırında izlenebilecek.

Çorlulu esnafın ücretsiz olarak yer aldığı festival sayesinde, yerel ekonomiye bir katkı sağlanmış oluyor. Ayrıca festivalden elde edilecek gelirin bir kısmıyla Çorlu Eğitim ve Spor Vakfı ile Çorlu Sakatlar Derneği’ne de destekte bulunulacak.
Editör : Tuğberk Erdem
1387 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu