Mor Renkli Lavanta Bahçeleri, Ergene’yi Süsleyecek
reklam
07 Mayıs 2019
Mor Renkli Lavanta Bahçeleri, Ergene’yi Süsleyecek

Mor Renkli Lavanta Bahçeleri, Ergene’yi Süsleyecek

Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Lavanta Bahçeleri Projesi’ni hayata geçiriyor. Belediyeye ait tarlalarda fidan dikimine başlanırken lavanta, güzel görüntüsünün yanı sıra ekonomik girdi anlamında da büyük bir değere sahip…

Ergene'nin Velimeşe Mahallesi'nde hummalı bir şekilde lavanta fidanları dikimi gerçekleştiren Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde Ergene Belediyesi tarafından belirlenen diğer bölgelerde de fidan dikiminde bulunacak. Dikimine başlanılan lavanta fidanları, kısa süre sonra kokusu ve güzel görüntüsü ile ilçeyi süsleyecek.

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel,  “Kısa bir süre sonra Ergene'miz, mor renge bürünen lavanta bahçeleri ile görsel bir şölen yaşatacak. Son yıllarda; ülkemizde artan yetiştirme alanları, üretim miktarı ve ülke ekonomisine sunduğu katkı ile adından sıkça bahsedilen lavanta bahçeleri, artık Ergene'mizde de olacak.” dedi.

Bilimsel adı “Lavandula Angustifolia” olan lavanta çiçeği, bitki çalı görünümünde bir bitkidir. Gümüş renkli ince uzun yapraklara ve mor bir renge sahip olan lavanta çiçeği, hem kozmetik ve parfümeri sanayinde hem de tıp alanında önemli bir yere sahiptir. Dekar başına 8 ile 10 litre arasında lavanta yağı elde edilirken, elde edilen yağın litresi 80 ile 100 avro arasında işlem görmektedir.
Editör : Tuğberk Erdem
1670 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu