Murat Vakitçi: "Çocuk İstismarı, İnsanlık Suçudur!"
reklam
07 Mayıs 2019
Murat Vakitçi:

Murat Vakitçi: "Çocuk İstismarı, İnsanlık Suçudur!"

Çocuk istismarı ve tacizine büyük tepki gösteren Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi, “Çocuk istismarı, toplumsal bir utanç ve suçtur.” dedi. Konuya ilişkin yazılı bir basın açıklaması yapan Vakitçi, yetkilileri göreve çağırdı.

Konuya ilişkin olarak yaptığı yazılı basın açıklamasında Vakitçi, “Ülkemizde, son aylarda ve günlerde sıklıkla gündeme gelen ‘kayıp çocuklar’, ‘çocuk istismarı’ ve ‘çocuk tacizleri’ndeki kaygılandıran artış yüreğimizi dağlamakta; çocuklarımızın geleceğine, sosyal dokumuza ve yarınlarımıza dair kaygılarımızı günden güne artırmaktadır. Son haftalarda yeni bir çocuğun kaybolması, cinsel istismara uğraması yahut canice öldürülmesi ya da şiddete maruz kalması vakaları giderek yaygın ve sistematik hale dönüşmekte; vakaların çokluğu endişe verici boyutlara ulaşmaktadır.

Adeta her gün yeni bir çocuk istismarı, kayıp çocuk haberi, çocuk taciz vakası ile uyanıyoruz. Çocuk istismarında kaygılandıran artış, bütün çocuklarımız ve ebeveynler için endişe vericidir. Çocuk istismarı, her şeyden daha önemli bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Bu, toplumun her kesimini ve herkesi ilgilendiren sosyal bir hastalıktır. Çocuklarımızın istismarla karşılaşmasına sessiz kalmak, suça ortak olmaktır. Koruyamadığımız her çocuk, bizim suçumuzdur. Çünkü sorumlu çocuk değil, yetişkinlerdir. Şehirler, sokaklar ve parklar, çocuklarımızı kaybettiğimiz suç mahalline dönüşmemelidir. Onların güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak, en öncelikli sorumluluğumuzdur. Bizler; çocuklara yönelik istismarı nefretle kınıyor, onların fiziksel ve cinsel istismara maruz kalmasını sindiremiyor, çocukların canına kıyan canilerin en ağır ve en hızlı şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Adaletin, gecikmeden tecelli etmesini istiyoruz. Çocuk istismarına karşı etkin mücadele için gereken önlemlerin alınacağına, fail ile birlikte ihmali bulunanlara gereken cezaların verileceğine inanmak istiyoruz.

Çocuklarımızın istismar ve ihmalini önlemek, hepimizin en temel görevi olmalıdır. Evden okula, okuldan sokağa, eğitimden spora her alanda çocuklarımıza, yani geleceğimize sahip çıkmak zorundayız. Bugün çocuklarımıza sahip çıkmazsak, yarın bizlere sahip çıkacak bir nesil olmayacaktır. Herkes önce bir sussun, sonra düşünsün, sonra konuşsun! Yoksa bu sessiz çığlıklar, toplumumuzu felakete sürükleyecek! Yetkililerden; çocuk istismarına karşı acil tedbirlerin bir an evvel alınmasını talep ediyor, başta sivil toplum örgütleri olmak üzere tüm toplumu bu konuda inisiyatife davet ediyoruz. Mutlu aile, güvenli sokak, huzurlu şehirler istiyoruz. Bir nesil elden gidiyor. Lütfen herkes taşın altına elini koysun!” ifadelerini kullandı.
Editör : Tuğberk Erdem
1802 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu