1 Mayıs'ta, Sorun ve Taleplerimizi Dile Getireceğiz
reklam
07 Mayıs 2019
1 Mayıs'ta, Sorun ve Taleplerimizi Dile Getireceğiz

1 Mayıs'ta, Sorun ve Taleplerimizi Dile Getireceğiz

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün çalışanların sorunlarının dile getirilmesi için bir fırsat olduğunu ifade eden Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, 1 Mayıs’ın coşkuyla, birlik ve beraberlik içerisinde kutlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Tüm Dokuma, İplik, Trikotaj ve Giyim Sanayi İşçileri (Öz İplik-İş) Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı. Genel Başkan Ay, yaptığı açıklamada, “Konfederasyonumuz Hak-İş ve Öz İplik-İş Sendikası olarak, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı adına yakışır bir organizasyonla Şanlıurfa’da, tüm Türkiye’de kutlayacağız. Biz 1 Mayıs’ın; tüm emekçilerin hep birlikte çalışma hayatındaki sorunlara karşı gösterdiği mücadelenin, örgütlenme özgürlüğünün, demokratik bir Türkiye’nin sesi olması gerektiğine inanıyoruz. Biz 1 Mayıs Bayramı’mızı yasal zeminde coşkuyla, birlik ve beraberlik içerisinde kutlayacağız. 1 Mayıs’ın ruhuna, işçiye, emekçiye yakışır şekilde taleplerimizi dile getireceğiz. Hak-İş/Öz İplik-İş Sendikası olarak, çalışma hayatıyla ilgili çözümünü beklediğimiz konuların bir an önce sonuçlanmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

GERÇEK GÜNDEMİMİZE DÖNMELİYİZ

İş hayatında yapılan kapsamlı düzenlemelere rağmen çalışanların birçok sorunu aşamadığını ifade eden Genel Başkan Ay, “Son yıllarda çalışma hayatına yönelik olarak kapsamlı düzenlemeler yapıldı. Ancak çalışanlar olarak, bazı sorunlarımızı aşabilmiş değiliz. Örgütlenme aşamasında karşılaştığımız sorunlar devam ediyor. Kıdem tazminatı konusu, henüz netlik kazanmadı. Sektörümüzde, kayıt dışılık hala yüksek. Ücretlerdeki ağır vergi yükünün kaldırılmasını istiyoruz. İşçilerin, dar gelirlilerin de vergi teşviklerinden yararlandırılmasını, mevcut vergi adaletsizliğinin düzeltilmesini istiyoruz. Sendikal örgütlülüğün teşvik edilmesini, sendikalı işletmelere pozitif ayrımcılık sağlanmasını istiyoruz. İşçi hak ve hürriyetlerine saygı gösteren ve destekleyen, kayıt dışı çalıştırmayan, vergisini düzenli ödeyen, çevreye duyarlı üretim yapan ve sürdürülebilir politikaları bulunan işletmelerin, haksız rekabete karşı korunmasını istiyoruz. İş ve aile yaşamının uyumlaştırılmasını istiyoruz. Şiddetin her türlüsüne hayır diyoruz. Kadınların çalışma hayatında daha güçlü bir şekilde yer almasını istiyoruz. Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) mağdurların, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz.” dedi.

TALEPLERİMİZİ DİLE GETİRECEĞİZ

Açıklamasının son bölümünde Ay, “Bizler; 1 Mayıs Emekçilerin Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününü bayram gibi kutlarken, sorun ve taleplerimizi de dile getireceğiz. Yaygın ve engelsiz bir örgütlenme, çalışma şartlarının düzelmesi, çalışma barışının sağlaması ve yerleşmesi isteğimizi yineleyeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
Editör : Tuğberk Erdem
1601 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu