Çorlu Belediyesi'nin Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı
reklam
14 Mayıs 2019
Çorlu Belediyesi'nin Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Çorlu Belediyesi'nin Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Çorlu Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Çorlu Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı, Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında gerçekleştirilen Çorlu Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda alınan kararlar ise şu şekilde sıralandı:

-Çiftçi Malları Koruma Heyeti’ne Erkan Uslukan, Ruşit Öztürk, Mustafa Kocamanlar, Mustafa Şener ve Engin İşcan asil üye olarak; Mehmet Aksöz, Mustafa Akbay, Kemal Erduran, Vasfi Uysalcan ve Hüseyin Altın ise yedek üye olarak oy çokluğuyla seçildiler.

-Çiftçi Malları Murakebe Heyeti’ne Hasan Sağlam, Bilgin Gözütok, Oktay Pehlivanoğlu, Hüseyin Fındıcak ve Recep Şişman asil üye olarak; Aydın Dinler, Zafer Üstün, Naim Türkseven, Özcan Topuz ve Alpay Bülbül ise yedek üye olarak oy çokluğuyla seçildiler.

-2018 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı’nın Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi, oy birliğiyle kabul edildi.

-Mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait olan Çorlu İlçesi Reşadiye Mahallesi’ndeki bir parselin, İmar Barışı Yasası kapsamında satışının yapılabilmesi hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

-Mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait olan Çorlu İlçesi Şahpaz Mahallesi’ndeki bir parselin, İmar Barışı Yasası kapsamında satışının yapılabilmesi hususunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi, oy birliğiyle kabul edildi.

-Mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait olan Çorlu İlçesi Şeyhsinan Mahallesi’ndeki bir parselin, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tahsilât veznesi olarak kullanılmak üzere 3 yıllığına ücretsiz tahsis edilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

-Mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait olan Çorlu İlçesi Muhittin Mahallesi’ndeki bir parselde, imar planlarında Park Alanı’nda kalan taşınmazda su kuyusu açılabilmesi için TESKİ’ye tahsisi görüşülerek 20 yıl süreyle bedelsiz tahsis edilmesi, oy birliğiyle kabul edildi.

-Mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait olan Çorlu İlçesi Önerler Mahallesi’ndeki bir parselde, imar planlarında Park ve Rekreasyon Alanı’nda kalan taşınmazda su kuyusu açılabilmesi için TESKİ’ye tahsisi görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

-Kent temizliği için malzemeli araç çalıştırılması için 3 yıllığına hizmet alımı konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

-Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 2 raporu, Meclis Üyesi Değer Kara tarafından okundu ve raporlar tek tek oylanarak oy birliğiyle kabul edildi.

-Pamukkale Üniversitesi’nin taksi duraklarıyla ilgili hazırladığı rapor görüşülmek üzere Ulaşım Komisyonu’na havalesi, oy birliğiyle kabul edildi.

-2019 yılında yapılacak festival, resmî tören ve organizasyonların programlarının içeriğinin görüşülmek üzere Sosyal Etkinlik ve Sivil Toplum Kuruluşları Komisyonu’na havalesi, oy birliğiyle kabul edildi.

-Çorlu İlçesi’nde yer alan eğitim tesisleri ile ilgili tüm konuların görüşülmesi ve gerekli araştırmaların yapılması konularında rapor hazırlanması konusunun Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’na havalesi, oy birliğiyle kabul edildi.

-İmar planı talep değişikliklerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havalesi, oy birliğiyle kabul edildi.

-Elektronik Denetim Sistemi ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ile ilgili ihtiyaçların karşılanması için Belediye Başkanı’na yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

-Personel Öneri Yönetmeliği oluşturulması hususunun görüşülmek üzere İçişleri Komisyonu’na havalesi, oy birliğiyle kabul edildi.

Çorlu Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2’nci Oturumu, 22 Mayıs 2019 Çarşamba günü saat 10.00’da yapılacak.

Editör : Tuğberk Erdem
1391 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu