1 Milyon 200 Bin Liralık Festival, 06 Haziran’da Başlıyor!
reklam
14 Mayıs 2019
1 Milyon 200 Bin Liralık Festival, 06 Haziran’da Başlıyor!

1 Milyon 200 Bin Liralık Festival, 06 Haziran’da Başlıyor!

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 55’inci kez düzenlenecek olan Uluslararası Kiraz Festivali’nin, 06-09 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilmesine karar verildi. Çeşitli yarışmaların da düzenleneceği festivalin bütçesi ise 1 milyon 200 bin lira

Süleymanpaşa Belediye Meclisi’nin Olağan Mayıs Ayı Toplantısı’nda aldığı karara göre 55’inci Tekirdağ Uluslararası Kiraz Festivali, 06-09 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında yağlı güreş turnuvası, güzellik yarışması, en güzel kiraz yarışması ve kompozisyon yarışması gibi etkinliklerin yanı sıra ünlü sanatçıların sahne alacağı konserlerin gerçekleştirileceği belirtilirken, festival programının önümüzdeki günlerde resmi olarak açıklanması bekleniyor.

FESTİVAL BÜTÇESİ 1 MİLYON 200 BİN LİRA

Bu yıl 55’incisi düzenlenecek olan Geleneksel Kiraz Festivali’nin bütçesi 1 milyon 200 bin lira olarak belirlendi. Süleymanpaşa Belediye Meclisi’nde görüşülen festival gündemi kapsamında, düzenlenecek yarışmalarda dereceye gireceklere verilecek ödüller de belli oldu.

Belediye Meclisi’nde alınan karara göre 55’inci Kiraz Festivali kapsamında En İyi Kiraz, Kiraz Güzeli ve lise son sınıflar arası kompozisyon yarışması ile Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreş Turnuvası düzenlenecek. Festival kapsamında düzenlenecek olan yarışmalarda dereceye girenlere verilecek ödüller ise şu şekilde belirlendi:

En İyi Kiraz Yarışması:

1’inciye Cumhuriyet Altını

2’nciye Yarım Altın

3’üncüye Çeyrek Altın

Kiraz Güzeli Yarışması:

1’inciye 10 Bin TL

2’nciye Cumhuriyet Altını

3’üncüye Yarım Altın

Kompozisyon Yarışması:

1’inciye 5 Bin TL

2’nciye 2 Bin 500 TL

3’üncüye Bin 500 TL

Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri:

Toplam 70 Bin TL

Editör : Tuğberk Erdem
1435 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu