CHP Milletvekili Aygun: "Yerli Üreticiye Yok, İthale Para Çok!"
reklam
14 Mayıs 2019
CHP Milletvekili Aygun:

CHP Milletvekili Aygun: "Yerli Üreticiye Yok, İthale Para Çok!"

Resmi Gazete’de çıkan ve Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan karar ile sıfır gümrüklü 100 bin ton ayçiçeği ithalatı için düğmeye basıldı. Alınan karara tepki gösteren Aygun, alınan karar ile birilerinin zengin edileceğini ileri sürdü.

Resmi Gazete’de yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan karar ile sıfır gümrüklü 100 bin ton ayçiçeği ithalatının önünün açılmasına sert tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, “100 bin ton ayçiçeği ithalatı için kaynak bulan AKP, yine yerli üreticiyi yok saydı. Ayçiçek, pamuk, soya, yer fıstığı, aspir eken çiftçiye Nisan ayında yapılması gereken tarımsal destek ödemesi için askıya bile çıkılmadı. Bu iktidar, bu kafa ile tarımı resmen ölüme götürüyor. Kendi ayçiçeği üreticisine ödeme yapmayıp kaynak yaratmazken, 100 bin ton ayçiçek ithalatı yapabiliyor. Daha önce de 200 bin ton ayçiçeği ithalatı için karar alınmıştı. Resmi Gazete’de çıkan bu karar ile kimler zengin edilecek.” dedi.

Saray’ın kırsal Beyazköy Mahallesi’ni ziyaret eden ve yöre çiftçileri ile bir süre görüşen CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, tarımsal destekteki gecikmelere işaret etti. Yağlı tohum bitkileri için yapılacak ödemede askıya bile çıkılmadığını vurgulayan Aygun, “Destek ödemelerinin zamanında yapılmaması çiftçimizi ekonomik krizde daha çok mağdur ediyor. 1 Nisan’da ödeme için askıya çıkılması gerekiyordu. Askıya bile çıkmadılar.” diye konuştu.

Aygun, çiftçilere işaret ederek, “Üreticimiz, oldukça sıkıntılı. Tarım Bakanlığı’nı holdingleştirmeye götürmek istediler, ama çıkışlarımız neticesinde şimdilik bu durumdan vazgeçildi. Üretimi düzeltmek için çiftçimizin mazot, ilaç, gübre ve tohum parasının desteklenmesi lazım. Tarımsal desteklerin, zamanında ödenmesi lazım… Başka bir yol yok!” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1412 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu