Milli Mücadele’nin 100’üncü Onur Yılını, Coşkuyla Kutladık
reklam
13 Haziran 2019
Milli Mücadele’nin 100’üncü Onur Yılını, Coşkuyla Kutladık

Milli Mücadele’nin 100’üncü Onur Yılını, Coşkuyla Kutladık

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Çorlu’da da düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. Atatürk Meydanı’nda başlayan 100’üncü yıl programı, Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleştirilen renkli gösterilerle devam etti.

Milli Mücadele’nin 100’üncü yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen kutlama programı, Atatürk Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Düzenlenen törene; Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü çelenginin Çorlu İlçe Müdürü Feridun Demirel tarafından anıta sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’mız ile son buldu.

ÖĞRENCİLERDEN MUHTEŞEM KOREOGRAFİ

Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından Gençlik Yürüyüşü yapıldı. Atatürk Meydanı’ndan başlayan ve Cumhuriyet Parkı’nda son bulan Gençlik Yürüyüşü’ne, binlerce kişi katılım gösterdi. Gençlik Yürüyüşü Korteji’ni, Cumhuriyet Parkı’nda öğrenciler karşıladı. Çorlu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleştirilen kutlama programı, şarkılar ve marşlar eşliğinde başladı. Ardından öğrencilerin oluşturduğu muhteşem “Atatürk Silueti, Bandırma Vapuru ile Türkiye Haritası” koreografisi büyük alkış topladı. Koreografinin ardından Çorlu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ekipleri, Trakya ve Karadeniz yöresine ait halk oyunları gösterilerini sergilediler.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Gösterilerin ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Haftası Ekinlikleri içerisinde yer alan spor müsabakalarında dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Atletizm Bayanlar Kategorisi’nde; 1’inci Elif Kökçü, 2’nci Damlanur Kara, 3’üncü Edibe Bilici oldu. Atletizm Erkekler Kategorisi’nde ise 1’inci Abdullah Yıldız, 2’nci Recep Tekin, 3’üncü ise Furkan İslem oldu. Masa Tenisi Bayanlar Kategorisi’nde 1’inci Esila Keskin, 2’nci Rabia Köroğlu, 3’üncü ise Elif Mutlu oldu. Masa Tenisi Erkekler Kategorisi’nde 1’inci Ege İzci, 2’nci Mert Ballı, 3’üncü ise Doğukan Birdal oldu. Mangala’da 1’inci Nisa Atakan, 2’nci İsa Kırlı, 3’üncü ise Esila Keskin oldu. Voleybolda Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Lisesi 1’inci olurken, Özel Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Lisesi öğrencileri de 2’nci oldu. Basketbol Kategorisi’nde IMKB Fen Lisesi 1’inci olmaya hak kazanırken Özel Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Lisesi de 2’nci oldu. Futbol Kategorisi’nde ise Çorlu İmam Hatip Anadolu Lisesi 1’inci olurken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Lisesi öğrencileri de 2’nci oldu. Sporculara ödülleri; Çorlu Kaymakamı Sayın Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Sarıkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin Erdoğan, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Feridun Demirel tarafından takdim edildi.

ASKERİ BANDO KONSER VERDİ

Ödül töreninin ardından dans ve müziğin birleştiği bir spor olan Zumba etkinliği düzenlendi ve izleyiciler dans ve müzik eşliğinde keyifli dakikalar yaşadı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin gündüz programı kapsamındaki son ayağında, 5’inci Kolordu Bölge Bando Komutanlığı tarafından konser düzenlendi. Daha önce birçok milli bayramda konser düzenleyen 5’inci Kolordu Bölge Bandosu, bu geleneği yine devam ettirdi. Trend Arena AVM’de gerçekleştirilen konsere halkımız büyük bir ilgi ve katılım gösterirken, bandonun seslendirdiği eserler katılımcılar tarafından beğeniyle takip edildi.

AKŞAM ETKİNLİKLERİ GÖZ DOLDURDU

Milli Mücadele’nin 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programının akşam bölümü, saat 19.19’da tüm Türkiye genelinde gerçekleştirilen ve adını Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten alan Atabarı Halk Oyunu gösterileri ile başladı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un da eşlik ettiği Atabarı Halkoyunu gösterileri, izleyenlerden büyük alkış aldı. Akabinde Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı gerçekleştirildi. Binlerce Çorlulu’nun katılımıyla yapılan Fener Alayı, şenlik havasında görüntülere sahne oldu. Ardından Gencer Savaş Bandosu, birbirinden eğlenceli şarkılarla konser alanında bulunan binlerce Çorlulu’ya 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu yaşattı. Yaklaşık 1,5 saat süren Gencer Savaş Bandosu Konseri, havai fişek gösterisiyle birlikte son buldu.

Editör : Tuğberk Erdem
1313 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu