Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü; Yine, Yeni, Yeniden TB2L’de
reklam
13 Haziran 2019
Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü; Yine, Yeni, Yeniden TB2L’de

Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü; Yine, Yeni, Yeniden TB2L’de

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi Final Grubu maçları sonucunda final oynamaya hak kazanan ve Ankara Kayıspor ile oynadığı final maçını 101-82 kazanan Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK), yeniden Türkiye Basketbol 2’nci Ligi’ne yükseldi.

Muğla İli’ne bağlı Menteşe İlçesi’nde oynanan Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi Final Grubu’na yükselen Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) Erkek Basketbol Takımı; Anadolu Basket, Ankara Kayı, Başkent Yenişehir, Ege Üniversitesi, Geçitspor, İzmir BŞB, Özel İdare Genç, Salihli Belediye, Şutim Spor, Volkan Aksoy Spor ve Yeşilyurt takımlarından oluşan gruplarda mücadele etmeye hak kazandı. ÇBSK Erkek Basketbol Takımı, grup maçlarında; Ankara Kayıspor’u 62-60, Özel İdare Gençspor’u 101-51 ve Anadolu Basket’i 73-65 mağlup etti. ÇBSK yarı final müsabakalarında Ege Üniversitesi GSK takımına 62-55 mağlup olmasına rağmen finale yükselerek, finalde ilk maçında 62-60 mağlup ettiği Ankara Kayıspor’un rakibi oldu. İlk periyodu 25-14, 2’nci periyodu 27-25 önde tamamlayan ÇBSK, 3’üncü periyodu 25-15 geride tamamladı. 4’üncü ve son periyotta rakibine karşı üstünlük kuran ÇBSK, son periyodu 34-18 ve müsabakayı da 101-82 kazanarak Türkiye Basketbol 2’nci Ligi’ne yükselen ilk takım oldu.

ŞEHRİMİZ İÇİN GURU VERİCİ

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Şu anda tarifi imkânsız bir mutluluk ve şehrimiz adına gurur yaşıyorum. Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol Takımı’mız, Muğla İli’ne bağlı Menteşe’de düzenlenen Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi Final Grubu müsabakaları sonunda Türkiye Basketbol 2’nci Ligi’ne yükseldi. Değerli sporcularımızı ve antrenörlerimizi yürekten kutluyorum. Bizlere ve Çorlu halkına yaşattıkları gurur ve mutluluk için kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Birlikte başaracağız demiştik ve sporu kentimizde yaşam tarzı haline getirmeyi hedeflemiştik. Ve işte başardık. İlk adımı basketbol takımımız ile atmış olduk. Sporda öncü bir belediye olarak başarıları birlikte yaşamaya ve paylaşmaya devam edeceğiz.” dedi.

BAŞARIMIZ TAÇLANMIŞ OLDU

Sarıkurt, “Göreve gelmeden önce ifade ettiğimiz gibi spor ve sporcumuzun yanındayız. Sporda öncü bir belediye olacağımızı ifade etmiş, şehrimizin spor alanındaki ihtiyaçlarını karşılayarak özgüven sahibi ahlaklı sporcular yetiştirmek istediğimizi her fırsatta dile getirmiştim. Tamamlanan ve devam eden spor yatırımlarımızla, her geçen gün daha çok spor dalında başarıya ulaşmış bir şehir olacağımızı bugünden görebiliyorum. Çünkü bunun birçok örneği var. Voleybol’da alt yapı takımlarımızın, yüzme de Milli Takıma yükselen ve uluslararası müsabakalara katılan sporcularımızın başarıları, ÇBSK Basketbol A Takımı’mızın Türkiye Basketbol 2’nci Ligi’ne yükselmesiyle taçlanmış oldu. Ne kadar gurur duysak azdır.” diye konuştu.

TAKIM SPORLARINA DESTEK SÖZÜ

Yaptığı açıklamalara devam eden Sarıkurt, “Dediğim gibi; sporu kentimizde yaşam tarzı haline getirmeyi hedeflemiştik. İlk adımı basketbol takımımız ile atmış olduk. Sporda öncü bir belediye olarak başarıları birlikte yaşamaya ve paylaşmaya devam edeceğiz. Şehrimizde takım sporlarına destek olup, ekip ruhunu ön plana çıkararak daha nice başarılara imza atacağımıza olan inancımla, bu zafere imza atan ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Final müsabakalarının ardından gerçekleştirilen törende kupa ve madalyalarını alan ÇBSK Basketbol A Takımı, böylelikle ulusal müsabakalarda bir kez daha Çorlu’nun ve Çorlu Belediyesi’nin adını başarıyla ve gururla temsil etmiş oldu.
Editör : Tuğberk Erdem
1576 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu