Trakya Kalkınma Ajansı, 15 Milyon TL Hibe Verecek
reklam
13 Haziran 2019
Trakya Kalkınma Ajansı, 15 Milyon TL Hibe Verecek

Trakya Kalkınma Ajansı, 15 Milyon TL Hibe Verecek

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA), 2019 Yılı Mali Destek Programları kapsamında toplam 15 milyon TL hibe desteği verecek. Hibe desteği verilecek sektörlerin başında, 6 milyon TL’lik meblağla “Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi” geliyor.

TRAKYAKA tarafından 07 Mart 2019 tarihinde ilan edilen proje teklif çağrısı 10 Mayıs 2019 tarihinde KAYS (Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi) üzerinden sona erdi. Proje başvurularına ait taahhütnameler, 17 Mayıs 2019 Cuma günü saat 18.00’e dek TRAKYAKA’ya teslim edildi.

2019 Yılı Mali Destek Programları kapsamında yapılan ilk değerlendirme sonucu KAYS üzerinden 73 başvurunun yapıldığını, matbu olarak ise ajansa 72 proje teslim edildiğini belirten TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Amacımız, bölgenin yaşam kalitesini ve refah seviyesini yükseltmek. Bu hedef doğrultusunda her yıl olduğu gibi bu yıl da Mali Destek Programları’na çıktık. Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında bölgemize 6 milyon TL, İmalat Sanayinde Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 5 milyon TL ve Süt Ürünleri Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 4 milyon TL’lik hibe desteği vereceğiz. Bu yıl ilan ettiğimiz Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programın temel amacı; Trakya’nın turizmden elde ettiği geliri arttırmak olurken, bu amaca ulaşmak için 3 öncelik belirlendi. Bunlardan 1’incisi bölgede turizm potansiyeli taşıyan yapı ve alanların üst yapılarının/alt yapılarının güçlendirilmesi, 2’ncisi bölge içinde destinasyonların çeşitlendirilmesi ve yönetilmesi, 3’üncüsü ise mevcut ve alternatif turizm faaliyetlerinin/ürünlerinin geliştirilmesi oldu. Toplam bütçesi 6 milyon TL olan programa, toplam 36 başvuru geldi. 5 milyon TL bütçeye sahip İmalat Sanayinde Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’yla, mesleki eğitim ve mesleki eğitim altyapısına destek veriyoruz. Bu programa ise 33 başvuru ulaştı. Bu yıl çağrısına çıktığımız ve 4 milyon TL bütçeli Süt Ürünleri Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı’nda yer alan 2 öncelik ile süt ve süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren kooperatiflerin, birliklerin ve derneklerin kurumsal üretim ve pazarlama kapasitelerinin geliştirilmesi, bölgeye has geleneksel süt ve süt ürünlerinde markalaşmanın sağlanması ve pazarlama, satış, dağıtım süreçlerinin tasarlanması amaçlanıyor. Bu programa da toplam 3 başvuru yapıldı.” dedi.

Şahin, “Projeler, ön inceleme sonrasında bağımsız değerlendiriciler ve değerlendirme komitesi tarafından değerlendirilecek. Temmuz ayı sonunda da yönetim kurulu onayı ile birlikte nihai sonuçları açıklamayı planlıyoruz. Mali destek programlarımıza başvuru yapan paydaşlarımıza teşekkür ediyor, bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1728 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu