Pehlivanlar, 09 Haziran’da Er Meydanı’na Çıkacak
reklam
13 Haziran 2019
Pehlivanlar, 09 Haziran’da Er Meydanı’na Çıkacak

Pehlivanlar, 09 Haziran’da Er Meydanı’na Çıkacak

Ergene Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Yağlı Güreşleri, 09 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak. Ergene İlçesi Velimeşe Mahallesi’ndeki organizasyon, saat 10.00’da başlayacak

Balkanlar’da yaşamış ve Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde “Başpehlivanlık” unvanını kazanmış olan dünyaca ünlü Kızılcıklı Mahmut Pehlivan’ın adı, Ergene İlçesi’nin Velimeşe Mahallesi’nde yaşatılmaya devam ediyor. Ergene Belediyesi tarafından her sene düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Yağlı Güreşleri’nin, bu yıl 6’ncısı organize ediliyor.

Ata sporumuz olan güreşi genç kuşaklara aşılamak ve bu kültürü gelecek nesillere aktarmak adına düzenlenen Ergene Belediyesi 6’ncı Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Yağlı Güreşleri; 09 Haziran 2019 Pazar günü saat 10.00’da, Velimeşe Mahallesi’nde yapılacak olan kortej yürüyüşü ile başlayacak. Arif Şentürk’ün vereceği konserin ardından Ergene Kültür ve Sanat Derneği Halk Dansları Topluluğu gösterilerini sergileyecek. Açılış konuşmalarının akabinde saat 12.00’da güreş müsabakaları başlayacak. Farklı yaş grupları ve ağırlıklardan oluşan pehlivanların her biri, kendi kategorilerindeki rakibi ile güreşecek. Uzun soluklu ve heyecanlı geçeceği tahmin edilen güreş müsabakalarına katılımın yoğun olması bekleniyor.

Düzenlenecek olan organizasyonla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ata sporumuz güreşin yeni nesiller tarafından bilinip yaşatılması için 5 senedir Ergene’mizde düzenlemiş olduğumuz Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Yağlı Güreşleri’nin, bu sene 6’ncısını gerçekleştireceğiz. Bu tür organizasyonlardaki amacımız; kültürümüzün manevi temellerine sahip çıkarak, gelecek nesillere aktarmaktır. Çünkü bu gibi değerleri yaşatmak, bizim vazifemizdir. Yağlı güreşler, bizim önemli bir kültürel geleneğimizdir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ata sporumuz olan yağlı güreşlere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Güreşlerimizin, halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1292 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu