65 Tonluk Dev Pervane, Asyaport Limanı’nda Sergilendi
reklam
14 Ağustos 2019
65 Tonluk Dev Pervane, Asyaport Limanı’nda Sergilendi

65 Tonluk Dev Pervane, Asyaport Limanı’nda Sergilendi

Dünyanın en büyük gemi pervanelerinden biri olan 65 tonluk pervane, ülkemizin en büyük taşımacılık limanı olan Asyaport Limanı Hizmet Binası önünde sergilendi. Dünyada sergilenen en büyük gemi pervanesi olma özelliğine sahip pervane, büyük ilgi gördü

Dünyanın en büyük gemi pervanelerinden biri olma özelliğini taşıyan dev pervane, Asyaport Limanı’nda yeni bitirilen Hizmet Binası önünde sergilendi. 65 ton ağırlığında ve 8 metre 60 santim çapında olan pirinç pervane, Türkiye’de ve dünyada sergilenen en büyük gemi pervanesi olma özelliğini de taşıyor. 15 yıl süreyle denizlerde hizmet veren bir gemiden sökülen ve deniz taşımacılığı yoluyla Asyaport Limanı’na getirilen dev pervane, büyük vinçler aracılığı ile kısa bir süre önce tamamlanan yeni hizmet binasının önüne konuldu.

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Asyaport Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, pervanenin 15 yıl süreyle denizlerde hizmet veren bir gemiden sökülerek Asyaport Limanı’na getirildiğini ifade etti. Pervanenin deniz suyunun aşındırıcı etkisine dirençli olabilmesi açısından pirinç dökümden imal edildiğini ifade eden Soyuer, toplam ağırlığının ise 65 ton olduğunu söyledi. Tekirdağ halkının pervaneye yoğun ilgi gösterdiğini de sözlerine ekleyen Soyuer, karayolundan geçenlerin araçlarını durdurarak pervaneyi fotoğrafladığını aktardı.
Editör : Tuğberk Erdem
1734 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu