Yitirdiğimiz 25 Can, Sonsuza Dek Unutulmayacak!
reklam
14 Ağustos 2019
Yitirdiğimiz 25 Can, Sonsuza Dek Unutulmayacak!

Yitirdiğimiz 25 Can, Sonsuza Dek Unutulmayacak!

Çorlu Belediyesi, 08 Temmuz 2018 tarihinde Çorlu’da yaşanan elim tren kazasını anıtlaştırıyor. 08 Temmuz 2019 Pazartesi günü düzenlenecek tören ile açılacak olan anıt, elim tren kazasında yitirdiğimiz 25 vatandaşımızın isimlerini ölümsüzleştirecek.

08 Temmuz 2018 tarihinde Uzunköprü-Halkalı arasında 6 vagon, 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan trenin, Sarılar Mahallesi sınırlarında devrilmesi sonucu yaşanan elim tren kazasında yitirdiğimiz 25 vatandaşımızın anısını yaşatmak için yapılan çalışmalar son aşamaya geldi.

Elim tren kazasında yaşananların unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, yaşamını yitiren 25 vatandaşımıza rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da bir kez daha şifa diledi. Evlatlarını, anne ve babalarını, kardeşlerini, eşlerini kaybeden vatandaşlarımızın yaşadıkları acıları kalbinde hissettiğini belirten Başkan Sarıkurt, “08 Temmuz 2018 tarihinde yaşanan elim tren kazasında yaşamını yitiren 25 vatandaşımız için söylenecek hiçbir kelime, hiçbir anlam ifade etmiyor. 08 Temmuz 2018 tarihinde sorumluların görevlerini yerine getirmemelerinden kaynaklanan elim kazanın acısını, halen yüreğimizde yaşıyoruz. Aradan geçen 1 yılın ardından, kazada yakınlarını kaybeden vatandaşlarımızın yürüttükleri hukuk mücadelesi halen devam ediyor. Yaşamını yitiren vatandaşlarımızın hakkı, hukuku ve adalet anlayışı için ne gerekiyorsa yapılmalı, gerçek sorumlular mutlaka ortaya çıkarılarak adalete hesap vermelidir. Bu kazayı, ihmal edenleri, eksik bırakılan işleri ve her şeyden önemlisi kaybettiğimiz canlarımızı asla unutmamamız lazım. Biz Çorlu Belediyesi olarak yaşanan elim kazanın ardından yaşamını yitiren canlarımızın anısını yaşatabilmek ve hatıralarını ölümsüzleştirebilmek için yürüttüğümüz çalışmada sona yaklaştık. Bu kapsamda 8 Temmuz 2018 tarihini ve tren kazasını anıtlaştırarak acı kayıplarımızı ölümsüzleştiriyoruz. Çorlulu heykel sanatçımız Ersin Alyakut tarafından tasarlanan ve 5 m² kaide üzerine inşa edilecek olan anıtın yüksekliği 7 metre, üst kısım eni 1 metre, alt kısım eni ise yaklaşık olarak 2,5 metre olacak. Sarılar Mahallesi Hatıra Ormanı içinde kazanın yaşandığı alandan görülecek şekilde inşa edilecek olan anıtın alt kaidesinde kadın figürünün önünde tren kazasında yaşamını yitiren vatandaşlarımızı simgeleyen 25 çiçek, üst kaidede ise göğe yükselen kuş figürü yer alacak.” dedi.

Çevre düzenlemelerinin devam ettiği alanda yapılan çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirten yetkililer, anıtın 08 Temmuz’da 2019 tarihinde açılacağını söylediler.
Editör : Tuğberk Erdem
1127 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu